Gigi Becali vs Generația de Aur. Situație inedită în actuala ediție din Superliga României, în care patronul FCSB are adversari redutabili

Gigi Becali vs Generația de Aur. Situație inedită în actuala ediție din Superliga României, în care patronul FCSB are adversari redutabili

După 12 etape, Superliga României este condusă de Universitatea Cluj. Tehnicianul acesteia, Ioan Ovidiu Sabău este fost mare internațional, unul dintre cei mai respectați fotbaliști din istoria echipei naționale.

Sabău, Gâlcă, Dorinel și Dan Petrescu, principalii adversari

De fapt, primele patru clasate în Superliga României sunt pregătite de membri marcați ai Generației de Aur. Sabău (55 selecții – 8 goluri) este la Cluj. Costel Gâlcă (68 selecții – 4 goluri) antrenează Universitatea Craiova. Dorinel Munteanu (134 selecții – 16 goluri) e tehnicianul Oțelului, iar Dan Petrescu (95 selecții – 12 goluri) conduce CFR Cluj.

Pe locul 5 și 6 sunt Dinamo și Petrolul. Ele sunt antrenate de doi tehnicieni străini. Croatul Zeljko Kopic este la Dinamo, iar bosniacul Sanjin Alajic la Petrolul. De facto, ploieștenii sunt conduși de Mehmet Topal, dar fostul international turc nu are licență Pro.

Dacă nu are semnal, sună pe whatsapp

Pe locul 7 în Superliga României este FCSB. Condusă de pe bancă de Elias Charalambous și Mihai Pintilii și din tribună, sau de pe canapea de Gigi Becali. Patronul FCSB nu s-a sfiit să dezvăluie cum funcționeză lucrurile la echipa pe care o deține.

Întrebat ce face dacă nu are semnal la telefon, Gigi Becali a dezvăluit la FANATIK Superliga, cum se descurcă. „Dacă n-am semnal, sun pe WhatsApp!”, a precizat patronul FCSB. La meciul cu Gloria Buzău, el a sunat ca să fie înlocuit Panțîru, în minutul 28.

Ferguson i-a bătut pe Lucești

“I-am spus lui Mihai (n.r. Stoica): «Acum, acum, pe loc! Dacă mai rămâne, pierdem meciul». Mihai Stoica nu era împotrivă. «Chiar acum, pe loc, să îl schimbăm»”, a mai spus Gigi Becali, la FANATIK Superliga.

Dezvăluirea patronului campioanei a venit la câteva zile după ce FCSB a învins PAOK, chiar la Salonic, în Liga Europa. “Ferguson i-a bătut pe Lucești”, a trâmbițat victorios omul de afaceri.

Cu un meci mai puțin disputat, FCSB are șanse mari să intre în play-off. O victorie în restanța cu Botoșani ar ridica echipa peste Dinamo și Petrolul, echipele de pe locurile 5-6.

Hagi e căpitanul Generației de Aur

Cei patru antrenori din fruntea Superligii nu sunt singurii componenți ai Generației de Aur care antrenează în primul eșalon. Gică Hagi (124 selecții – 35 goluri) conduce Farul. Liviu Ciobotariu (32 selecții – 3 goluri) este antrenor la FC Botoșani.

Alți foști internaționali sunt Mircea Rednic (83 selecții – 2 goluri), de la UTA, și Emil Săndoi (30 selecții – 0 goluri) antrenor la Poli Iași.

Marius Măldărășanu (Hermannstadt – 9 selecții – 0 goluri) și Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia – 16 selecții – 0 goluri) au jucat și ei pentru naționala României.

Șumudică și Neagoe, printre antrenorii care n-au fost internaționali

Deși Gigi Becali conduce destinele FCSB-ului din toate punctele de vedere, antrenorii de pe bancă sunt și ei foști internaționali. Elias Charalambous a evoluat de 69 de ori pentru Cipru, iar Mihai Pintilii (46 selecții – 1gol) a jucat pentru România.

Dintre antrenorii din Superliga României, doar Marius Șumudică (Rapid), Eugen Neagoe (Glori Buzău), Valentin Suciu (Sepsi) și Zeljko Kopic (Dinamo) nu au jucat la națională.

 

Please follow and like us:
Pin Share