Hétfőtől igényelhető a fűtéstámogatás Kézdivásárhelyen

Hétfőtől igényelhető a fűtéstámogatás Kézdivásárhelyen

Azok a családok folyamodhatnak támogatásért, amelyek esetében

az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1386 lejt.
Ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2053 lej.

A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve. A támogatás jóváhagyásának alapfeltétele hogy sem a kérelmezőnek, sem az egy háztartásban élő családtagoknak nem lehet tulajdonában a kizáró listán felsorolt javak egyike sem. A kizáró lista, a jövedelmi határértékek, a támogatás összege, valamint a típuskérések a szociális igazgatóság oldaláról letölthetők és tanulmányozhatók.

A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratokról bővebben az erre a célra létrehozott honlapon tájékozódhatnak. A kérvényezőnek a formanyomtatványban nyilatkozott javakra vonatkozó adatait a polgármesteri hivatal mezőgazdasági, illetve az adó és illeték irodájában előzetesen láttamoztatnia kell.

Azok a személyek, családok, akik bérlakásban laknak, érvényes bérleti szerződés alapján igényelhetik a támogatást.

Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kérelmeket november 15-ig szükséges benyújtani. Azok, akik november 15-e után teszik le az iratcsomókat, csak a december és március közötti időszakra kaphatnak támogatást, amelyet lakásonként csak egy fűtésére használt rendszerhez nyújtanak, legyen az gázzal, villanyárammal vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer. Fontos az is, hogy kizárólag olyan családok vagy egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást a lakásuk fűtéséhez.

Please follow and like us:
Pin Share