Irepetabilul Iniesta, geniu şi în afara terenului: ”M-am îndrăgostit pe loc de el”. Gestul cu care şi-a cucerit soţia chelneriţă

Irepetabilul Iniesta, geniu şi în afara terenului: ”M-am îndrăgostit pe loc de el”. Gestul cu care şi-a cucerit soţia chelneriţă

Ziua de 8 octombrie 2024 va rămâne în istoria fotbalului ca data la care și-a oficializat retragerea din activitate unul dintre cei mai valoroşi jucători din toate timpurile. Andres Iniesta a ales special această zi, în condiţiile în care e considerat cel mai tare ”optar” care a existat vreodată în sportul-rege.

Andres Iniesta a marcat golul victoriei în finala Campionatului Mondial din 2010

Într-o apariţie specială în faţa presei, jucătorul care a adunat 131 de selecţii în tricoul naţionalei Spaniei, dar şi 32 de trofee în toate competiţiile cu FC Barcelona, a fost copleşit de emoţii. Cu atât mai mult cu cât la eveniment a fost prezentă şi familia lui ”Don Andres”, soţia Anna şi cei cinci copii ai cuplului.

”Vă rog să-mi permiteţi să fiu puţin emotiv azi. Nu am crezut niciodată că va veni această zi. Toate lacrimile vărsate în aceste zile sunt lacrimi de emoţie, de mândrie, nu sunt lacrimi de tristeţe”, a spus Andres Iniesta, autorul golului victoriei pentru Spania în finala Campionatului Mondial din 2010, el fiind şi dublu campion european cu naţionala iberică, în 2008 şi 2012.

”Sunt lacrimile băiatului dintr-un orăşel ca Fuentealbilla, care a avut visul de a deveni fotbalist şi care a reuşit, prin multă muncă, prin sacrificiu. Nu am cedat niciodată, sunt valorile esenţiale ale vieţii mele. Sunt mândru de această cale şi de toţi cei care m-au însoţit”, a completat catalanul care a plecat de la FC Barcelona în 2018 pentru a evolua în Japonia, încheindu-şi apoi cariera în Emirate, la 40 de ani.

Palmaresul lui Andres Iniesta la FC Barcelona e unul copleşitor, el câştigând 9 titluri de campion al Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor, 6 Cupe ale Spaniei şi 7 Supercupe, trei Supercupe ale Europei şi trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, cele mai multe alături de Leo Messi, Xavi şi celelalte legende ale clubului catalan. De altfel, Iniesta e unul dintre cei mai laureaţi fotbalişti din istorie.

Andres Iniesta are 5 copii cu fosta chelneriţă Anna Ortiz

Andres Iniesta a dovedit că e un geniu şi în afara terenului, el având o viaţă personală împlinită, alături de soţia Anna Ortiz şi de cei cinci copii ai săi, Valeria, Paolo Andrea, Siena, Romeo și Olympia, toţi fiind prezenţi la evenimentul care a marcat retragerea din activitate a fotbalistului spaniol.

Impresionant e modul în care Iniesta şi-a găsit jumătatea. ”Ai văzut-o pe bruneta de la bar?”, a fost întrebat Andres de un prieten al său, la o ieşire în oraş, în Barcelona. ”Am fost năucit din prima clipă în care am văzut-o”, a completat Iniesta.

La rândul ei, Anna Ortiz a dezvăluit detaliul care a făcut-o să se simtă atrasă de Andres Iniesta. ”Mi-a dat un mic cadou, un avion pe care scria Ana. Pot să spun că m-am îndrăgostit pe loc în acel moment”, a recunoscut partenera de viață a ibericului.

Andres Iniesta și Anna Ortiz şi-au început relaţia în 2008 şi s-au căsătorit în 2012, cu o nuntă fastuoasă, la un castel din Catalunia. Cei doi au împreună 5 copii, însă ar fi putut avea şi al şaselea, dacă nu ar fi intervenit o sarcină pierdută printr-un avort spontan, în 2014.

Please follow and like us:
Pin Share