Preparatul românesc care a ajuns în New York Times. Cine este tânăra care l-a făcut faimos peste hotare

Preparatul românesc care a ajuns în New York Times. Cine este tânăra care l-a făcut faimos peste hotare

Preparatul românesc care a ajuns în New York Times. O tânără din România l-a făcut ”vedetă” în paginile publicației, iar americanii sunt înnebuniți după el.

Preparatul românesc care a ajuns în New York Times

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România stă foarte bine la capitolul gastronomic. Avem multe preparate de care să fim mândri, iar unele dintre ele deja au depășit granițele țării.

Este și cazul salatei de vinete care a ajuns vedetă tocmai în America. Salata de vinete ocupă un loc de cinste în paginile publicației New York Times datorită unei românce pasionate de gătit.

Chef bucătar Carolina Gelen a realizat un editorial în care a pus salata de vinete în centrul atenției. Carolina Gelen este originară din România și are peste un milion de urmăritori în mediul online. Pe rețelele sociale, tânăra este recunoscută datorită pasiunii pe care o are pentru gătit.

Carolina Gelen cunoaște multe rețete tradiționale, iar pentru asta îi este recunoscătoare familiei sale. Acum, datorită pasiunii pe care Carolina o are pentru gătit, americanii au făcut cunoștință cu unul dintre preparatele faimoase ale românilor.

Cum să prepari cea mai bună salată de vinete

Salata de vinete se prepară foarte ușor. Există o mulțime de rețete care pot satisface până și cele mai pretențioase gusturi. Totuși, dacă vrei să optezi pentru rețeta clasică de salată de vinete românească, trebuie să știi că nu ai nevoie de multe ingrediente.

Pentru a prepara salata de vinete, ai nevoie de două vinete mari, o jumătate de ceapă albă sau roșie și 70 de ml de ulei de floare soarelui. Lista ingredientelor este completă abia după ce te-ai asigurat că ai zeamă de lămâie și sare și piper pe care să le adaugi după gust.

Pentru început, vinetele se coc uniform, după care se lasă la scurs. Este important să fie eliminată toată apa din ele pentru ca salata să nu aibă un gust amărui. După ce s-au scurs, vinetele urmează să fie tocate mărunt.

Peste vinetele tocate vei adăuga uleiul și vei amesteca neapărat cu o lingură de lemn. Mișcările sunt similare ca la maioneză. După ce ai amestecat bine, poți adăuga sarea și piperul după gust, zeama de lămâie și ceapa tocată mărunt.

Se recomandă ca salata de vinete să se lase la răcit pentru o oră. Aceasta poate fi servită alături de pâine prăjită, lipii sau chiar orez.

Please follow and like us:
Pin Share