Panică în Superliga! Cel puțin 4 cluburi se tem de o depunctare dictată de FRF

Panică în Superliga! Cel puțin 4 cluburi se tem de o depunctare dictată de FRF

Mai multe cluburi din Superligă se tem în pauza internațională să nu fie depunctate de către Federația Română de Fotbal. Echipele au fost somate de către FRF să demonstreze până pe 15 octombrie că și-au achitat datoriile. Este vorba de sumele adunate înainte de 30 iunie și scadente pe 30 septembrie.

FRF amenință cluburile din Superligă cu depunctarea

Formațiile cu probleme financiare mai au și varianta de a-și reeșalona restanțele, potrivit gsp.ro. Sunt considerate datorii toate sumele neachitate către bugetul statului, actualii sau foștii angajați și către alte cluburi de fotbal.

UTA, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Poli Iași sunt echipele din Liga 1 care se confruntă cu probleme financiare. Mai multe informații au apărut despre ele în spațiul public în acest sens. Echipele amintite vor fi obligate să își achite obligațiile pentru a nu fi penalizate de FRF.

Cluburile cu pricina caută în aceste momente soluții pentru a stabili un nou termen pentru plata datoriilor. Forul condus de Răzvan Burleanu și-a propus să monitorizeze sever comportamentul echipelor din primul eșalon din acest punct de vedere.

Echipele nu își permit să se relaxeze

Mai multe cluburi din Superligă se tem să nu ajungă să fie penalizate chiar și cu trei puncte. Motivul este legat de faptul că orice tip de datorie poate genera scăderea a cel puțin unui punct în clasament. Aici se încadrează restanțele față de angajați (actuali sau foști), statul român și alte formații.

Echipele nu își vor permite să se culce pe o ureche nici dacă scapă de sancțiuni la finalul pauzei internaționale impuse în țara noastră de meciurile României din Liga Națiunilor. FRF își propune ca până la finalul anului curent să continue monitorizarea severă a plăților restante.

Prin urmare, o echipă care evită să fie penalizată după 15 octombrie nu are garantat faptul că nu va fi sancționată ulterior. Mai mult decât atât, dacă vor fi stabilite depunctări, acestea pot fi cumulate de către forul condus de Burleanu.

Hermannstadt, ultima formație depunctată din Liga 1

Ultima echipă din Superligă care a suferit o depunctare a fost Hermannstadt. Sibienii au fost penalizați în decembrie 2022 cu nouă puncte. Trupa pregătită de Marius Măldărășanu a înregistrat repetat datorii către foștii și actualii angajați, statul român și alte cluburi.

Conducerea sibienilor a atacat fără succes decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). La acea vreme, Hermannstadt se lupta pentru accederea în play-off. Tot ce a reușit în stagiunea respectivă a fost salvarea de la retrogradare.

Please follow and like us:
Pin Share