Eliminarea vizelor pentru SUA, printre cele mai dezbătute subiecte în online. Când ar putea fi inclusă România în Visa Waiver

Eliminarea vizelor pentru SUA, printre cele mai dezbătute subiecte în online. Când ar putea fi inclusă România în Visa Waiver

Eliminarea vizelor pentru SUA se află printre cele mai dezbătute subiecte în online, așa cum arată o analiză publicată de Informat.ro. Au existat peste 700 de mențiuni în surse relevante de media online și Facebook, în ultima lună.

Cum a fost văzută în online eliminarea vizelor pentru SUA

Având în vedere că românii așteaptă de ani de zile să călătorească fără viză în Statele Unite ale Americii, subiectul privind accederea României în Programul Visa Waiver a generat un val de interes în mediul online.

Potrivit Informat.ro, datele obținute prin intermediul platformei de media intelligence NewsVibe arată că cele 700 de mențiuni au generat peste 10 milioane de vizualizări. Interesul pentru acest subiect a crescut semnificativ în ultimele 30 de zile.

Cel mai mare impact în online a fost observat pe 1 octombrie, atunci când premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, precizau că țara noastră îndeplinește toate cerințele tehnice pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver.

De asemenea, declarațiile ambasadoarei SUA la București, Kathleen Kavalec, care spunea că România mai are de așteptat pentru a intra în program, au stârnit interesul.

Sursele media care au abordat cel mai des această temă

Printre sursele media care au tratat cel mai des subiectul eliminării vizelor pentru SUA, în ultima lună, se numără: stiripesurse.ro, Ziare.com, Digi24 sau Observator Antena 1. Totodată, tema a fost abordată și de presa locală, precum Gazeta de Sud.

În acest context, inclusiv Ambasada României în SUA a fost prezentă în online, cu un număr de șase postări privind acest subiect. Potrivit sursei citate, site-ul defapt.ro a avut „ cea mai mare accelerare a trendului de reflectare a temei.”

În ceea ce privește cuvintele cheie menționate cel mai frecvent pe acest subiect se remarcă „Andrei Muraru”, „Kathleen Kavalec”, precum și termenii „ambasador”, „România”, „SUA”, „români” și „Ambasada României în SUA”.

Printre politicienii care se bucură de o vizibilitate considerabilă în online, prin prisma acestei teme, se numără premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Printre cele mai utilizate se numără #inslujbatarii si #romaniasigurasistabila, ambele fiind folosite de diverși comunicatori din PNL. Totodată, #pnl și #andreimuraru se află în topul celor mai vizibile hashtag-uri. Acest lucru relevă implicarea actorilor liberali în comunicarea pe această temă”, arată Informat.ro.

România ar putea fi inclusă în Visa Waiver anul viitor, dacă toate condițiile vor fi respectate, așa cum a precizat Kathleen Kavalec. De asemenea, ambasadorul Andrei Muraru spune că românii ar putea călători în SUA fără viză din martie 2025.

Please follow and like us:
Pin Share