Violență extremă între minori. Un băiat de 14 ani a fost reținut de poliție după ce a tras cu pistolul într-un adolescent, la Târgu Mureș

Violență extremă între minori. Un băiat de 14 ani a fost reținut de poliție după ce a tras cu pistolul într-un adolescent, la Târgu Mureș

Un caz șocant s-a petrecut în Târgu Mureș. Un băiat de 14 ani a fost reținut de poliție, fiind acuzat că, pe 22 septembrie, a tras într-un alt adolescent, în vârstă de 17 ani, folosind un pistol de airsoft.

Împușcături între doi elevi

„Ieri, 8 octombrie, în cadrul acţiunii de amploare derulate pentru asigurarea unui climat optim de ordine publică, în special în proximitatea unităţilor de învăţământ, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe”, anunţă, miercuri, Poliţia Română.

Potrivit informațiilor sursei citate, ancheta a fost declanșată după ce autoritățile au fost sesizate cu privire la un incident în care tânărul de 17 ani ar fi fost agresat de un băiat necunoscut, care a folosit un pistol airsoft. În urma atacului, victima a suferit răni care necesită aproximativ 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

„În urma percheziţiilor, toate în municipiul Târgu Mureş, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11 telefoane mobile, 4 încărcătoare butelii cu gaz pentru pistoale de tip airsoft şi bile din plastic, tip proiectil, pentru arme de tip airsoft, precum şi un pistol de tip airsoft, de culoare neagră, calibrul 6mm.

Poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un tânăr, de 14 ani, din Târgu Mureş, acesta fiind condus sub escortă şi predat Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Mureş”, a mai transmis sursa citată.

Percheziții de amploare ale polițiștilor

În același timp, polițiștii au efectuat verificări în diverse zone din municipiu, inclusiv în jurul a 16 școli, pentru a îmbunătăți siguranța publică și a preveni astfel de incidente. Aproximativ 130 de persoane au fost identificate și legitimate în cadrul acestor acțiuni.

„Urmare a verificărilor desfăşurate la nivelul operatorilor economici din apropierea unităţilor de învăţământ şi nu numai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.500 de lei, fiind confiscaţi aproximativ 3.500 de lei. Pe linie rutieră, în baza neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni, în valoare de peste 2.300 de lei, în acord cu normele de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere”, a mai transmis sursa citată.

Autoritățile subliniază că, deși pistoalele airsoft sunt clasificate drept arme neletale, ele pot fi confundate cu ușurință cu armele adevărate, iar folosirea acestora în spații publice este sancționabilă conform legii.

„Deşi acestea sunt confecţionate astfel încât, prin utilizarea lor, să nu fie cauzat decesul persoanelor, acest fapt nu exclude posibilitatea cauzării unor vătămări sau generării unor stări de temere şi panică”,a  mai transmis sursa citată.

Please follow and like us:
Pin Share