Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Ce se întâmplă în organismul tău dacă o consumi zilnic

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Ce se întâmplă în organismul tău dacă o consumi zilnic

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Specialiștii susțin că are o mulțime de beneficii pentru organism, însă, pentru a te bucura de ele, trebuie să o consumi zilnic.

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră

Ciocolata este plăcerea nevinovată a miliarde de oameni. Deși este considerat un desert care ar trebui consumat cât mai rar, nu același lucru se poate spune și despre ciocolata neagră.

Spre deosebire de ciocolata clasică, ciocolata neagră are multe beneficii pentru organism. De-a lungul timpului, au fost realizate mai multe studii care au evidențiat cât de sănătoasă este ciocolata neagră.

Experții susțin că ciocolata neagră ar trebui consumată zilnic. Doar așa poate fi prevenit riscul de accident vascular și de infarct. Dincolo de beneficiile reale, se pare că consumul zilnic de ciocolată neagră te poate face mai fericit.

Ciocolata neagră a fost în centrul discuțiilor de la reuniunea anuală a Academiei Americane de Neurologie. Specialiștii prezenți la eveniment au susținut că ciocolata neagră reduce riscul unei morți premature. Datorită faptului că previne accidentul vascular, ciocolata neagră scade riscul de a muri devreme cu 50%.

O porție de ciocolată neagră conține de două ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală

Un alt studiu a demonstrat faptul că ciocolata neagră poate reduce nivelul de colesterol LDL. Însă, pentru ca organismul să beneficieze de aceste proprietăți uimitoare, ciocolata neagră trebuie consumată zilnic.

Ciocolata neagră conține ingrediente psihoactive. Acestea sunt responsabile de reglarea stărilor emoționale și, tocmai de aceea, se spune că ești mult mai fericit după ce ai consumat ciocolată neagră.

Cu ajutorul unui alt studiu s-a descoperit faptul că ciocolata neagră îmbunătățește funcția cognitivă și stimulează memoria. Ba mai mult, consumul zilnic ciocolată neagră poate reduce inclusiv nivelul de zahăr din sânge.

Un expert britanic în diete a susținut faptul că ciocolata neagră poate fi consumată datorită faptului că este benefică pentru sănătatea intestinului, dar și a creierului. Boabele de cacao din care este făcută ciocolata neagră conțin polifenoli, iar aceștia sunt responsabili de reducerea inflamației din intestin.

Experții susțin că ciocolata neagră poate oferi organismului doza necesară de fibre. Poate că nu multă lume știe, dar o porție de ciocolată neagră conține de două ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală.

Please follow and like us:
Pin Share