Kinyitotta Pandóra szelencéjét az airsoftfegyverrel támadó fiú – videóval

Kinyitotta Pandóra szelencéjét az airsoftfegyverrel támadó fiú – videóval

A rendőrségen egy 17 éves fiatal jelentette, hogy szeptember 22-én bántalmazta őt egy ismeretlen fiú airsoftfegyverrel. A bejelentés nyomán a hatóságok öt házkutatást hajtottak végre Marosvásárhelyen, amelynek során találtak egy airsoftfegyvert, négy hozzá tartozó tárat, illetve lövedékeket is. Ezenkívül tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak és őrizetbe vettek egy 14 éves fiút – olvasható a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ennyivel azonban nem járt le az eset,

a rendőrök ezután nagyszabású ellenőrző akcióba kezdtek Marosvásárhelyen;

tizenhat oktatási intézmény közelében intézkedtek a közbiztonság növelése érdekében, több, a hatáskörükbe tartozó területet érintve. Összesen mintegy 130 személyt igazoltattak le.

Az oktatási intézmények közelében – de nem csak ott – ellenőrizték a gazdasági tevékenységet végző személyeket is, amelynek eredményeként negyven bírságot szabtak ki összesen 75 500 lej értékben, és mintegy 3500 lejt foglaltak le.

Közúti ellenőrzést is tartottak, amelyek során 13 büntetést szabtak ki, több mint 2300 lej értékben, és egy vezetői engedélyt is bevontak.

A hatóságiak ugyanakkor az illegális fegyvertartás visszaszorítására irányuló ellenőrzéseket is végeztek, amelynek nyomán

hat, fegyvertartási engedéllyel rendelkező tanárt is ellenőriztek, esetükben nem találtak szabálytalanságot.

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán felhívja a figyelmet, hogy bár az airsoftfegyverek a nem halálos fegyverek kategóriájába tartoznak, gyakran nehéz megkülönböztetni őket a valódi fegyverektől, és közterületen való használatuk bírsággal járhat. Kiemelik ugyanakkor, hogy bár az ilyen típusú fegyverek úgy készülnek, hogy használatuk nem okoz halált, ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy sérülést okozzanak, vagy félelmet és pánikot keltsenek.

Please follow and like us:
Pin Share