800.000 de români vor primi începând de astăzi plicuri privind amnistia fiscală. Poșta Română a început deja să le distribuie

800.000 de români vor primi începând de astăzi plicuri privind amnistia fiscală. Poșta Română a început deja să le distribuie

Poștașii români au început de astăzi distribuirea celor 800.000 de scrisori de informare cu privire la amnistia fiscală.

 

Aceste scrisori sunt destinate contribuabililor

 

Informările oferă detalii esențiale pentru contribuabili cu privire la datoriile fiscale restante la data de 31 august 2024. Contribuabilii vor afla astfel care sunt sumele datorate, dar și cele care pot fi anulate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 107/2024, conform click.ro. 

 

Prin intermediul scrisorilor, contribuabilii vor fi informați cu privire la cuantumul obligațiilor restante la 31 august 2024 și sumele ce trebuie achitate și cele care pot face obiectul anulării, în baza amnistiei fiscale.

 

Împreună cu scrisoarea, cei 800.000 de români vor primi și două documente importante, respectiv „notificarea privind intenția de a beneficia de anularea unor obligații bugetare” și „Cererii privind anularea unor obligații bugetare”.

 

Poștașii vor prelua documentele completate

 

Un aspect nou în acest proces este faptul că poștașii nu doar vor livra documentele, ci și le vor prelua de la domiciliul contribuabililor, pentru a putea beneficia de anularea obligațiilor bugetare. Acestea vor fi trimise ulterior către organul fiscal competent.

 

Poșta Română le va oferi posibilitatea contribuabililor să plătească sumele datorate în numerar sau prin card bancar, fie la domiciliu, fie la oficiile poștale. Ordonanța de urgență privind amnistia fiscală, adoptată de Guvernul României, prevede ștergerea dobânzilor și penalităților pentru persoanele fizice și firmele care își achită datoria principală până la data de 25 noiembrie 2024. Aceasta vine și cu bonificații pentru cei care și-au achitat la timp obligațiile fiscale.

Please follow and like us:
Pin Share