Sportive obligate să se prostitueze de propriul antrenor. Fapte scandaloase petrecute la un lot național al României, dezvăluite de DIICOT

Sportive obligate să se prostitueze de propriul antrenor. Fapte scandaloase petrecute la un lot național al României, dezvăluite de DIICOT

Un nou scandal iese la iveală, după ce trei sportive au fost obligate să se prostitueze de propriul antrenor, potrivit procurorilor DIICOT. Faptele halucinante s-au petrecut la un lot național al României.

Trei sportive au fost obligate să se prostitueze. Un antrenor de lot național, vizat de acuzații

Vizat de ancheta DIICOT este antrenorul lotului național feminin de bob și sanie al României, Paul Neagu. El este acuzat că ar fi recrutat sportivele și le-ar fi pus să practice prostituția în România, dar și în Monaco, Germania și Letonia.

Printre clienții care ar fi apelat la serviciile sexuale se numără inclusiv oameni de afaceri din anturajul antrenorului. Procurorii DIICOT susțin că individul s-ar fi folosit de autoritatea sa în fața fetelor pentru a le constrânge să practice această activitate.

Mai mult, Paul Neagu le-ar fi promis că dacă se vor prostitua, le va ajuta să obțină premii sportive interne și internaționale. Din investigație reiese că implicat este și Nassar Ghaleb, patronul unui restaurant libanez din Constanța.

Cum erau manipulate tinerele

În acest context, procurorii DIICOT au efectuat două percheziții domiciliare, miercuri, în Constanța. Paul Neagu şi Nassar Ghaleb sunt cercetați pentru infracțiunile de „trafic de persoane în formă continuată, complicitate la trafic de persoane în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor.”

Faptele scandaloase au avut loc între 2013 și 2019, perioadă în care Paul Neagu le-a recrutat pe cele trei tinere, pentru a le exploata sexual. Victimele erau ținute într-un imobil care aparține unui centru sportiv din Constanța. Ulterior, acestea erau transportate în mai multe locații din țară și din străinătate, fiind forțate să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați.

„Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de ataşamentul emoţional şi ulterior de starea de sănătate psihică precară, suspectul le-a constrâns fizic şi moral să întreţină acte sexuale cu persoane de sex masculin, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului naţional feminin de sporturi de iarnă”, a transmis DIICOT.

Una dintre victime a fost pusă să își schimbe declarațiile

Totodată, în mai 2023, antrenorul lotului național a încercat să o convingă pe una dintre victime să își schime sau să își retragă acuzațiile privind aceste fapte.

„Suspectul a abordat victima prin intermediul unei aplicaţii mobile şi i-a transmis un document care conţinea un text redactat, pe care urma să îl autentifice în faţa unui notar public, pentru a contrazice cele declarate de către victimă.

Ulterior, la data de 08.05.2023 suspectul a însoţit-o pe victimă la un birou notarial de pe raza municipiului Constanţa, în vederea autentificării înscrisului sus-menţionat, document care, ulterior, a şi fost depus la dosarul cauzei de către persoana vătămată, prin intermediul serviciilor poştale”, mai arată DIICOT.

În urma acestei activități infracționale, Paul Neagu a încercat să se împrietenească cu persoane influente, oameni de afaceri. Scopul său a fost acela de a iniția „contacte cu persoane publice cu influență”.

Printre aceștia se numără și Nassar Ghaleb, considerat complice în acest caz. Omul de afaceri, cunoscut în Constanța, ar fi fost principalul beneficiar al serviciilor sexuale. El l-ar fi ajutat pe Neagu, punând la dispoziție spații de cazare sportivelor din lotul național. Ulterior, acesta ar fi impus cheltuieli fictive de cazare și masă. Cei doi bărbați vor fi audiați la sediul DIICOT.

 

Please follow and like us:
Pin Share