Teatrul Bulandra, furat din interior. Două angajate și o complice au sustras un milion de euro

Teatrul Bulandra, furat din interior. Două angajate și o complice au sustras un milion de euro

Trei femei, angajate la Teatrul Municipal „Lucia Sturdza-Bulandra”, sunt bănuite că ar fi sustras 4 milioane de lei din conturile instituției. Polițiștii și procurorii au efectuat percheziții domiciliare, iar persoanele vizate au fost duse la audieri.

Suspiciuni de delapidare la teatru

Trei percheziții domicilare au fost efectuate miercuri dimineață, în București. În dosarul care vizează suspiciuni de delapidare sunt implicate trei femei: contabila-șefă și casiera instituției, ajutate de o altă femeie.

„Astăzi, 9 octombrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave”, a transmis Poliția Capitalei.

Cele trei femei, cu vârste de 50, 53 și 67 de ani, dintre care două erau angajatele teatrului, și-ar fi însuțit suma de 4 milioane de lei din casierie, în perioada februarie 2018 – august 2019.

Au fost întocmite zece registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor. Persoanele respective nu aveau încheiate contracte cu instituția. Mai mult, acestea nu au primit sumele de bani respective și au fost cazuri în care au primit sume mult mai mici decât cele menționte.

„Din datele și probele administrate până în prezent a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie 2018 – august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea angajați ai unei instituții publice, și-ar fi însușit din casieria instituției suma de aproximativ 4.000.000 de lei, în baza a 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituție și fără ca aceștia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată”, au mai transmis oamenii legii.

Așadar, în urma anchetei au fost identificate cele trei persoane bănuite de delapidare și au fost puse în aplicare trei percheziții domiciliare în București. Femeile au fost duse la audieri.

În acest dosar ar fi vorba despre Ilie-Nagie Mihaela, funcționar public, contabil-șef al Teatrului Municipal „Lucia Sturdza-Bulandra”, Lateș Lenuța, casiera instituției și cea de a treia femeie complice, Turbatu Oana-Elena.

Cercetările sunt contiuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave, potrivit sursei.

Please follow and like us:
Pin Share