Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model din istoria acestei mărci. Ce opțiuni are ”fratele mai mare” al lui Duster

Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model din istoria acestei mărci. Ce opțiuni are ”fratele mai mare” al lui Duster

Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model pe care l-a lansat vreodată această marcă. Câți bani trebuie să scoată din buzunar cei care vor să se bucure de opțiunile ”fratelui mai mare” al lui Duster.

Cum arată Dacia Bigster

Dacia a lansat cel mai mare și cel mai scump model din întreaga sa istorie. Noua mașină prezentată se numește Dacia Bigster, este produsă la Mioveni și este un SUV de clasă C.

Spre deosebire de ”fratele mai mic”, Dacia Duster 3, noul model Dacia Bigster este mai mare cu 23 de centimetri. Dacia Bigster are mai mult spațiu în interior și, așa cum era de așteptat, vine cu opțiuni noi.

Conceptul de Dacia Bigster a fost prezentat pentru prima dată în urmă cu 3 ani, în 2021. Atunci, producătorii au promis că noul model Dacia va fi disponibil publicului începând cu anul 2025.

Cei care sunt tentați să intre în posesia modelului Dacia Bigster, trebuie să pregătească un buget generos. Deși nu se știe cu exactitate prețul său, se zvonește că modelul Dacia Bigster va costa 25.000 de euro. Prețul său poate crește în funcție de dotările pentru care se optează.

Dacia are de gând să lanseze încă două noi modele la anul

Dacia garantează că modelul Bigster este cel mai mare pe care l-a lansat vreodată. Spațiul său din interior nu se compară cu al niciunui alt model anterior. Ba mai mult, potrivit producătorilor, inclusiv distanța de la cap la plafon este cea mai mare de până acum.

Dacia Bigster se poate lăuda cu o lungime de 4.57 metri, în timp ce ”fratele mai mic”, Dacia Duster, are 4.34 metri lungime. Dacia Bigster este mai mare și decât Dacia Logan, Dacia Sandero sau Jogger.

Dacia are planuri mari pentru modelul Bigster. Dacă totul decurge conform strategiei deja elaborate, anul viitor, s-ar putea să mai fie lansate încă alte două modele.

”Dacia intră în segmentul C-SUV cu o strategie de produs bine elaborată. Astfel, în viitor, lui Bigster i se vor alătura alte două modele.”, arată comunicatul Dacia.

Producătorii susțin că acest model este ideal pentru clienții lor care efectuează diverse deplasări în fiecare zi. De asemenea, datorită spațiului generos, Dacia Bigster este ideală și pentru familiile numeroase.

Ce dotări are noul model Dacia Bigster

La capitolul dotări, Dacia Bigster propune trei tipuri de consolă centrală, special concepute pentru locurile din față. Pentru prima dată pe un model Dacia, Bigster va avea o consolă înaltă în care este integrată o cotieră cu un compartiment frigorific.

Ecranul central tactil are 10.1 inci, iar versiunile Bigster Essential și Expression vin la pachet și cu un sistem multimedia Media Display. Acest sistem are patru difuzoare și se poate conecta wireless cu CarPlay dar și cu Android Auto.

De asemenea, Dacia Bigster dispune de izolație fonică optimizată, plafon panoramic cu trapă și scaun pentru șofer cu reglaje electrice. Tot pe lista de dotări se mai află scaunele cu susținere laterală, sistemul de aer condiționat pentru locurile din față și aeratoare separate pentru locurile din spate.

Please follow and like us:
Pin Share