Gâlceava autorităților după ce un teren s-a surpat și a înghițit două mașini. PS6 aruncă vina către primăria lui Nicușor Dan. Update

Gâlceava autorităților după ce un teren s-a surpat și a înghițit două mașini. PS6 aruncă vina către primăria lui Nicușor Dan. Update

Update, ora 14:20:

Apa Nova a transmis că la această oră se află în teren pentru verificări, în încercarea de identificare a cauzelor care a condus la această situație. Potrivit reprezentanților instituției, galeria edilitară care s-a prăbușit nu face parte din rețelele de alimentare cu apă.

”Echipele Apa Nova București s-au deplasat la locația indicată, unde au constatat că surparea a avut loc într-o zonă carosabilă, amplasată pe o proprietate privată. Precizăm că nici în spațiul carosabil și nici în zona afectată de surpare, Apa Nova București nu deține rețele de alimentare cu apă potabilă sau industrială. 

Totodată, în surpare s-a observat o pierdere de apă dintr-o sursă necunoscută, precum și existența unei galerii de rețele edilitare, altele decât rețelele de alimentare cu apă. Echipele Apa Nova au prelevat o probă de apă pe care au trimis-o la un laborator pentru analiză.

Menționăm că terenul în cauză este tranzitat de un canal colector de canalizare, aflat în administrarea Apa Nova București, însă acesta este amplasat la o adâncime mai mare decât cea a galeriei edilitare mai sus-menționate, fiind poziționat sub galeria edilitară”, au arătat reprezentanții Apa Nova într-un răspuns pentru FANATIK.

Update, ora 13:40:

Poliția Capitalei a transmis o erată prin care precizează că respectiva curte reprezintă calea de acces către o unitate de învățământ. Anterior, instituția comunicase că incidentul s-a produs ”în curtea unei unități de învățământ”:

”Locul în care a avut loc incidentul din această dimineață, din Sectorul 6, reprezintă calea de acces spre clădirea unde își desfășoară activitatea o unitate de învăţământ.

De asemenea, precizăm faptul că întreaga zonă reprezintă o proprietate a unei societăți private, care aparține unei foste fabrici de tutun”, arată Poliția Capitalei.

Știrea inițială:

Autoritățile nu se pot pune de acord asupra incidentului care s-a produs miercuri dimineața, atunci când două mașini au fost prinse într-o surpare de teren, la doi pași de Primăria Sectorului 6. În timp ce Poliția Capitalei a transmis că surparea s-a produs în curtea unei unități de învățământ, PS6 a respins categoric această variantă.

De ce nu se înțeleg autoritățile în privința surpării terenului

Din informațiile constatate la fața locului de reporterii FANATIK, în curtea în care s-a produs accidentul funcționează, într-adevăr, o unitate de învățământ. În jurul orei 13:00, o mămică nu a fost lăsată să intre în respectiva zona de acces pentru a-și ridica copilul.

În curtea în care s-a produs surparea de teren se află și o unitate de învățământ. PS6 susține că terenul nu aparține școlii / Foto: Fanatik

Autoritățile nu s-au pus de acord nici măcar asupra orei producerii incidentului. PS6 spune că s-a produs în jurul orei 07:30, în timp ce Poliția Capitalei spune că a fost o oră mai târziu.

Intervenția la fața locului s-a produs cu mare dificultate. Autoritățile s-au chinuit minute bune să extragă mașina din groapă din cauza poziției și înclinației acesteia.

ISU a intervenit pentru extragerea autoturismelor

Din primele informații reiese că o mașină aparținea unei societăți de salubrizare, care trecea prin zonă, a provocat surparea unei porțiuni de teren, chiar în momentul în care șoferița și fiica ei părăseau automobilul propriu. În urma incidentului, minora a fost rănită ușor.

În cursul dimineții, ISU a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Detașamentul Special de Salvatori, containerul multirisc, buldoexcavator. De asemenea, un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului.

ISU a intervenit pentru extragerea mașinii din groapă

”În eveniment sunt implicate un autoturism parcat și o autoutilitară care era în trecere prin zonă în momentul surpării pavajului.

Trei persoane implicate: șoferul autoutilitarei și alte două persoane din autoturismul parcat. Toate persoanele s-au autoevacuat, cele două persoane din autoturism au fost asistate medical la fața locului de către echipajul medical, refuzând transportul la spital.

În acest moment acționăm pentru asigurarea zonei și extragerea autovehiculelor implicate”, a transmis ISU București-Ilfov.

Primăria Sectorului 6: ”Rețelele de utilități sunt administrate de PMB”

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 6 a transmis că incidentul de miercuri dimineața s-a produs deasupra unei conducte de utilități, unde s-au efectuat mai multe lucrări, de-a lungul timpului. Reprezentanții instituției arată că rețelele din zonă sunt administrate de Primăria Municipiului București.

”Dezmințim informația că surparea s-a petrecut în curtea unei instituții de învățământ. Incidentul a avut loc pe calea de acces din Strada Regiei nr. 2, care este teren privat și se află în proprietatea unei societăți. Înainte de ‘89, aici a funcționat Fabrica de Țigarete.

Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, unde au avut loc lucrări de-a lungul timpului, din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei, care aparține unei firme de salubrizare, oprite pentru a ridica gunoiul.

Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă. Rețelele de utilități sunt administrate de către Primăria Municipiului București”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sectorului 6.

FANATIK a solicitat un punct de vedere din partea PMB, însă reprezentanții instituției nu au reacționat până la momentul publicării prezentului articol.

E grădiniță sau nu? Poliția spune că da

Informația potrivit căreia incidentul s-a petrecut în curtea unei unități de învățământ a fost transmisă de Poliția Capitalei, aceasta fiind ulterior dezmințită de Primăria Sectorului 6.

Aceștia s-au deplasat la fața locului ca urmare a unei sesizări la numărul de urgență 112, în jurul orei 08:30. Ora specificată de poliție diferă de cea din comunicările PS6, care spun că incidentul s-a petrecut cu o o să mai devreme.

”Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţia 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au notat reprezentanții poliției.

Please follow and like us:
Pin Share