Guvernul pregătește un proiect de modificare a Legii Curţii Constituţionale. Marcel Ciolacu: ”E un drept să te aperi”

Guvernul pregătește un proiect de modificare a Legii Curţii Constituţionale. Marcel Ciolacu: ”E un drept să te aperi”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri că parlamentarii social-democrați vor propune modificarea Legii Curţii Constituţionale. 

”E un drept să te aperi”

“Colegii mei o să vină cu proiectul astăzi, o să vină domnul Cazanciuc… Încă o cale de atac, să nu poată să fie o decizie definitivă”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Președintele PSD a ținut să precizeze faptul că proiectul de lege ar urma să fie adoptat de către Parlament “cât mai rapid”, deoarece ”e un drept să te aperi”.

“El priveşte viitorul, nu trecutul, în primul rând, ca orice lege, dar eu cred că e corect ca orice candidat (candidat la prezidenţiale contestat la CCR – n.r.) să meargă, totuşi, cu un avocat în drept constituţional, să explice.

E un drept să te aperi, nu poţi să iei decizie… în condiţiile în care nici măcar avocatul să nu aibă ceva de spus”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Anunțul premierului Marcel Ciolacu a venit la scurt timp după ce CCR a respins candidatura la alegerile prezidențiale a liderei S.O.S România, Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a ajuns în atenția CCR, după ce doi foști membri S.O.S au depus plângeri penale împotriva sa în care au invocat faptul că nu este în măsură să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat.

În urma acestor plângeri, judecătorii CCR au stabilit că prin discursul său, Diana Șoșoacă ”îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului şi la încălcarea ordinii constituţionale”.

Mai mult, ei au menționat printre altele că discursul președintei S.O.S România ”afectează fundamentele constituţionale ale Statului Român, ⁠pune la îndoială obligaţia de a respecta Constituţia, îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale Statului si la încălcarea ordinii constituţionale, ⁠urmăreşte înlăturarea garanţiilor privind calitatea de membru UE şi NATO”.

Această hotărâre a CCR a fost catalogată de foarte mulți foști judecători printre care se numără și Augustin Zegrean și Cristi Danileț drept una neconsituțională care crează un precedent periculos.

Please follow and like us:
Pin Share