Ședință explozivă la Rapid! ”Jucătorii trebuie să mai și sufere, că așa nu se mai poate! Gata cu salariile și cu primele!”

Ședință explozivă la Rapid! ”Jucătorii trebuie să mai și sufere, că așa nu se mai poate! Gata cu salariile și cu primele!”

Parcursul Rapidului e atât de slab, încât acționarii și conducătorii executivi nu mai suportă să vadă cum o echipă de la care aveau pretenții mari a ajuns în situația de a fi aproape de barajul pentru salvarea de la retrogradare. FANATIK a scris despre întâlnirea pe care au avut-o Dan Șucu și Marius Șumudică după eșecul de la Botoșani, 0-2.

Intenția pentru ședința de la Rapid: ”Înghețăm salariile și primele până când vom fi în playoff!”

Urmează o nouă ședință, numai că de data aceasta va fi una extinsă, vor participa toți oamenii din club! Șefii executivi din Giulești caută soluții pentru redresare, iar ei au ajuns la bănuiala că fotbaliștii au ajuns să aibă parte de un confort exagerat. În loc să-i motiveze, condițiile foarte bune le-ar fi tăiat din ambiție.

”Au fost răsfățați, protejați, alintați, dar nu mai putem continua la fel!” este concluzia oficialilor. Fotbaliștii au încasat chiar prime totale de 90.000 de euro pentru cele două victorii pe care le-au obținut în sezonul acesta, 2-1 cu Poli Iași și 2-1 cu Unirea Slobozia. Le-au fost acordate bonusurile deși situația din clasament era una rea și a rămas foarte proastă.

Șucu și Angelescu studiază propunerea pe care le-a înaintat-o conducerea executivă: înghețarea primelor până la clasarea pe o poziție de playoff și întârzierea salariilor până la limita din regulament! Ceea ce înseamnă că bonusuri pentru victorii nu vor mai exista, iar salariile vor fi plătite astfel încât fotbaliștii să nu poată depune memorii pentru a deveni liberi.

Jucătorii sunt considerați vinovații principali pentru rezultatele dezastruoase ale Rapidului

Regulamentul le permite jucătorilor să solicite rezilierea dacă nu sunt plătiți 60 de zile. După acele 60 de zile, ei trebuie să notifice clubul și să ceară banii. Dacă tot nu sunt plătiți, cazurile ajung în comisiile Federației. Rapidiștii ar urma să fie plătiți, așadar, cu o întârziere de două luni.

Conducerea speră ca astfe, schimbând foaia, să obțină rezultate mai bune decât a obținut până acum, câtă vreme a căutat să le ofere jucătorilor cele mai bune condiții posibile. Șucu și Angelescu sperau ca echipa lor să lupte pentru titlu în sezonul acesta sau să capete măcar un bilet pentru Conference League.

În momentul acesta, o cale accesibilă pentru calificarea în cupele europene o reprezintă Cupa României. În SuperLiga, Rapid e pe poziția a 12-a, la granița dintre salvare și baraj cu o formație din liga a doua. Rezultatele oricum nu erau bune, dar eșecul de la Botoșani, 0-2 în runda trecută, a șocat și clubul, și suporterii.

Marius Șumudică nu pleacă. Dacă demisionează, Mitică Dragomir îl avertizează că-l sancționează și pe el: ”A dispărut pentru mine!”

Marius Șumudică nu a fost foarte clar în mesajele pe care le-a transmis după partida de la Botoșani, motiv pentru care au existat speculații despre posibila demisie a sa. Realitatea este că așa ceva nu se va întâmpla acum, antrenorul beneficiază în continuare de sprijinul acționarilor Șucu și Angelescu și mai crede și el că poate redresa formația aflată în derivă.

Despre situația lui Șumudică a vorbit și Dumitru Dragomir la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ. Un susținător al lui Șumi de-a lungul timpului, Dragomir a anunțat că se dezice de el definitiv dacă demisionează: ”Că tot zice că se gândeşte la demisie… Dacă demisionează, n-am ochi să îl mai văd toată viaţa! A dispărut pentru mine! Înseamnă că n-are tărie bărbătească. Să se înhame, să reziste la huiduieli! Că nu el e vinovat. Dacă el ar fi vinovat eu i-aş spune să se retragă. Dar din această echipă nu poate să facă mare brânză”. 

5 puncte îi despart pe rapidiști de locul al 6-lea, ultimul care permite participarea în playoff. Giuleștenii sunt pe poziția a 12-a, cu 13 puncte, iar pe 6 e Petrolul, cu 18 puncte
4 locuri europene are România: campioana merge în Champions League, vicecampioana are bilet de Conference, iar a treia clasată joacă un baraj cu cea mai bună din playout tot pentru Conference. Ultimul bilet vine din Cupă, câștigătoarea se califică în Europa League

Please follow and like us:
Pin Share