Obiceiul pe care oamenii e bine să îl aibă toamna, pentru un creier sănătos și o stare de bine. Medicul Vlad Ciurea spune că efectele se văd în câteva secunde

Obiceiul pe care oamenii e bine să îl aibă toamna, pentru un creier sănătos și o stare de bine. Medicul Vlad Ciurea spune că efectele se văd în câteva secunde

Obiceiul pe care oamenii e bine să îl aibă toamna, pentru un creier sănătos și o stare de bine. Medicul Vlad Ciurea spune că efectele se văd în câteva secunde. Neurochirurgul a spus ce ar fi bine să facă toată lumea.

Rutina pe care trebuie să o aibă lumea toamna, pentru un creier echilibrat și o stare excelentă. Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit urmările

Rutina pe care trebuie să o aibă lumea toamna, pentru un creier echilibrat și o stare excelentă. Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit urmările. Specialistul este de părere că în felul acesta astenia nu se instalează și organismul are timp să se regenereze.

Medicul le recomandă oamenilor să învingă stările de melancolie prin lucruri foarte simple, cum ar fi plimbările în natură. De asemenea, e foarte important să iasă mai mult din casă pentru încărcarea bateriilor.

„Acum trebuie să luăm apă curată, să luăm oxigen din pădurile care au mai rămas, să luăm lucruri cât mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefică. Este o plăcere, mai ales dacă prindem o toamnă să nu fie dură, să fie treptată, frumoasă. 

Este o plăcere, o plăcere pentru organism, plăcere pentru viață. Și anotimpul de toamnă trebuie privit ca o plăcere, ca o relaxare și psihică și fizică. Și noi nu trebuie să cedăm activitatea. 

Trebuie să ne gândim că tocmai suntem în plină activitate”, a explicat mediul Vlad Ciurea, într-o emisiune de la Antena 3 CNN. Reputatul medic neurolog spune că în felul acesta astenia de toamnă nu se instalează.

Plimbările, ideale pentru un creier sănătos

Plimbările se numără printre obiceiurile ideale pentru un creier sănătos, însă specialiștii spun că oamenii pot face și alte lucruri. Exercițiile fizice constante au multe beneficii, susțin studiile efectuate de-a lungul timpului.

Cercetările au demonstrat că adulții în vârstă care au practicat frecvent mersul în aer liber au avut mai puține riscuri de a dezvolta boala Alzheimer. Avantajele sunt și mai mari atunci când plimbările sunt făcute alături de un prieten.

Combinația dintre mișcarea fizică și conexiunea socială reprezintă un exercițiu aerobic pentru creier. Se pare că are rolul de a reduce stresul. În plus, este un puternic stimulent pentru organul central al sistemului nervos.

Please follow and like us:
Pin Share