Un pilot al Turkish Airlines a murit în timpul unui zbor transatlantic. Pasagerii sunt în stare de șoc

Un pilot al Turkish Airlines a murit în timpul unui zbor transatlantic. Pasagerii sunt în stare de șoc

Se pare că bărbatului i s-a făcut rău din motive necunoscute, însă anchetatorii vor încerca să afle în zilele ce urmează dacă bărbatul suferea de boli ascunse. Cert e că avionul decolase din Seattle, SUA, și avea drept destinație Istanbul.

Pasagerii sunt în stare de șoc după moartea pilotului Turkish Airlines

Purtătorul de cuvânt al Turkish Airlines, Yahya Ustun, a precizat că cei aflați la bordul avionului au încercat să-l resusciteze pe pilot, însă fără succes, astfel că avionul a aterizat de urgență la New York, Statele Unite ale Americii.

“Comandantul de bord al avionului nostru Airbus 350 TK204 a leşinat în timpul zborului. După o tentativă zadarnică de prim ajutor, cabina noastră de pilotaj formată din alţi doi piloţi a decis să aterizeze de urgenţă, însă căpitanul nostru şi-a pierdut viaţa înainte de aterizare“, a declarat Ustun.

Compania turcă a precizat că Ustun, în vârstă de 59 de ani, trecuse cu succes examenul medical periodic susținut chiar în urmă cu două luni. Chiar în urmă cu două luni, ca și o coincidență, un pasager murea după ce i se făcea rău în timpul unui zbor pe ruta Burgas – Liverpool. Aeronava a aterizat atunci de urgență la Koln.

Zborul Jet2 LS3214 plecase din Burgas spre Marea Britanie la 16 septembie, la ora locală 13:00, însă după două ore echipajul de zbor a anunțat turnul de control că există o situație medicală în care este implicat un bărbat aflat la bord. Conform Daily Mail, piloții au solicitat devierea de urgență a zborului.

Un pilot al companiei Turkish Airlines a murit în timpul zborului

Astfel, avionul Boeing 737-800 a aterizat la Koln, în Germania. Cu toate că pasagerii și echipajul de bord au încercat să-i acorde primul ajutor, bărbatul a murit după ce a suferit un stop cardiac. Familia a fost înștiințată despre această tragedie la scurt timp după eveniment.

Inițial, piloții sperau să nu fie nevoiți să aterizeze forțat în Germania, însă circumstanțele au forțat acest eveniment nedorit. Avionul a aterizat pe o pistă care nu era ocupată și a fost direcționat spre o zonă izolată a aeroportului, conform Știrile PRO TV.

Acolo a ajuns o echipă medicală, însă salvatorii nu au putut face minuni. ”Putem confirma că zborul LS3214 de la Bourgas la Liverpool a fost deviat la Koln luni, 16 septembrie, din cauza unui client care avea nevoie de asistență medicală.

În mod regretabil, putem confirma că acesta a decedat din păcate. Dorim să transmitem condoleanțele noastre sincere familiei și prietenilor clientului în aceste momente foarte dificile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jet2.

Please follow and like us:
Pin Share