În cât timp se murează castraveții, de fapt. Cum poți grăbi procesul cu un ingredient simplu

În cât timp se murează castraveții, de fapt. Cum poți grăbi procesul cu un ingredient simplu

Află în cât timp se murează castraveții, de fapt. Există un ingredient simplu pe care îl poți utiliza pentru a grăbi acest proces. Murăturile vor fi gata în doar câteva zile.

În cât timp se murează castraveții. Ce să faci pentru a grăbi procesul

Gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă în această perioadă, iar printre legumele preferate ale românilor se numără castraveții, care nu lipsesc de masă în sezonul rece.

Nu este complicat să pregătești castraveții pentru murat, ci trebuie doar să respecți câțiva pași foarte simpli. Totodată, e bine să ai grijă la cantitatea de ingrediente utilizate.

Pentru a ști care e cantitatea de saramură necesară, aceasta este jumătate din volumul borcanelor unde vor fi puși castraveții. În cazul unui borcan de 3 litri, de exemplu, ai nevoie de 3 litri de saramură.

Ca să prepari saramura, ai nevoie de sare neiodată, grunjoasă, care este specială pentru murături. Trebuie să adaugi aproximativ 20 g de sare la fiecare litru de apă.

În general, durează circa 2-3 săptămâni pentru a se mura castraveții. Rețeta este una destul de simplă și ai nevoie de câteva ingrediente, care nu pot să lipsească.

Pentru a se mura mai repede, în doar 2-3 zile, poți utiliza apă minerală. Lista de ingrediente include 1 kg castraveți, un litru de apă minerală, 2 linguri cu vârf de sare neiodată, mărar și 5-6 căței de usturoi.

Castraveții se spală, apoi se taie capetele acestora. Fundul vasului în care se prepară castraveții trebuie acoperit cu mărar proaspăt.

După aceea, castraveții se așază în vasul pregătit, apoi se acoperă din nou cu câteva fire de mărar. Se adaugă cățeii de usturoi și se pregătește saramura.

Sarea se dizolvă în apa minerală și se toarnă peste castraveții. Aceștia se acoperă cu o farfurie, după care se pune o greutate peste ea.

Se lasă castraveții la murat timp de 10-12 ore, iar a doua zi vor fi murații. Îi poți lăsa în frigider, pentru a sta 2-3 zile la murat.

Ingredientul pe care să-l pui dacă vrei castraveți crocanți

Ai nevoie de 2 kg castraveți, 1,5 l apă, 30 g sare, o lingură de oțet, o rădăcină de hrean și un morcov. Din lista de ingrediente mai fac parte și crenguțele de mărar uscat, boabele de piper, boabele de muștar și foile de dafin.

Se spală castraveții și se pun în borcane, cât mai apropiați, apoi se adaugă, în fiecare borcan, felii de morcov, boabe de piper, bastonașe de hrean, boabe de muștar și crenguțe de mărar. Hreanul este un ingredient necesar pentru a avea castraveți crocanți.

Începe prepararea saramurii. Apa și sarea se pun într-o oală, pe foc, și se fierb. Atunci când apa dă în clocot, se lasă la fiert timp de cinci minute, după care aragazul se oprește.

Apa se lasă la răcit pentru 10 minute, după care se adaugă o lingură de oțet. Borcanele se pun într-o tavă de metal pentru a prelua căldura. Saramura se toarnă peste castraveți, iar dacă mai rămâne se poate păstra pentru a completa în următoarea zi.

Borcanele se acoperă cu prosoape de bucătărie, apoi se lasă la fermentat. Deasupra castraveților va apărea o spumă, dar nu trebuie îndepărtată.

A doua zi, se completează cu saramura rămasă. Borcanele se închid cu capace sau cu celofan, după care se depozitează în beci sau în cămară.

Please follow and like us:
Pin Share