Aki szexuális erőszak miatt menekült el otthonról, és akit szinte húsz éve keresnek – meglepő esetek Hargita megyéből

Aki szexuális erőszak miatt menekült el otthonról, és akit szinte húsz éve keresnek – meglepő esetek Hargita megyéből

Mircea-Ştefan Iordan főfelügyelő elmondta, hogy az eltűntnek nyilvánított személyek többsége önként hagyta el az otthonát. Tájékoztatása szerint az eltűntnek nyilvánított személyek közül 25 kiskorú volt (22 fiú és három lány).

Mircea-Ştefan Iordan közölte, hogy az eltűnt személyek keresésére jelentős erőket mozgósítottak, és bevonták a csendőrség, a katasztrófavédelem és a Salvamont munkatársait, illetve a helyi önkormányzatokat és a lakosságot is.

A rendőrparancsnok beszámolt néhány konkrét esetről is. Így például egy 15 éves, maroshévízi lánynak szeptember 29-én jelentették az eltűnését, és másnap már megtalálták a Kolozs megyei Szamosújváron. A vizsgálatok kiderítették, hogy

a lány voltaképp elmenekült az otthonából, ahol két férfi szexuálisan bántalmazta.

Utóbbi személyeket őrizetbe vették, és nemi erőszak gyanújával indult eljárás ellenük.

Jelenleg két eltűntnek nyilvánított személyt keres a rendőrség, egy kiskorú fiút és egy felnőttet. Utóbbiról kiderült, hogy önként hagyta el az otthonát – írja az Agerpres hírügynökség a rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzottakra hivatkozva.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg 23 olyan eltűnt személyt tart nyilván a Hargita megyei rendőrség, akiket a mai napig nem sikerült megtalálni. Akadnak köztük olyan esetek is, amelyeket még a 2000-es években jelentettek a hatóságoknak.

Please follow and like us:
Pin Share