PSD, reacție la acuzațiile PNL de blocare a unui proiect de limitare a avansului la tranzacțiile imobiliare. „Dezinformare, se încurcă pur și simplu în propriile minciuni”

PSD, reacție la acuzațiile PNL de blocare a unui proiect de limitare a avansului la tranzacțiile imobiliare. „Dezinformare, se încurcă pur și simplu în propriile minciuni”

Social-democrații au transmis un punct de vedere după ce unii reprezentanți ai PNL au acuzat PSD că le-ar fi blocat, prin indermediul Laurei Vicol, fost președinte a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, un proiect de lege care plafona la 10% avansul la tranzacțiile imobiliare.

„O nouă dezinformare marca PNL”

PSD a reacționat, miercuri, la acuzațiile liberalilor potrivit cărora Laura Vicol le-ar fi blocat un proiect de lege care impunea o serie de obligații dezvoltatorilor imobiliari, între care și limitarea avansului la 10% în tranzacțiile imobiliare.

„Această acuzație este o nouă dezinformare marca PNL, la fel cum au mințit că PSD le blochează proiectele cu pensiile militare, când de fapt s-au încurcat singuri în propriile proiecte”, au comunicat social-democrații.

„Se încurcă pur și simplu în propriile minciuni”

PSD precizează că Laura Vicol nu era, în 2019, membru al Parlamentului și că ea a fost aleasă în anul 2020. ⁠De asemenea, continuă PSD, în perioada 2020-2021, majoritatea în Legislativ era formată de PNL și USR, ultimul, partener de guvernare al liberalilor, deținând și președinția Comisiei Juridice

„E normal să ne punem întrebarea ce interes au avut să nu adopte proiectul de lege pe care îl invocă acum. Doamna Laura Vicol a devenit președinte al Comisiei Juridice în noiembrie 2021. Comisia de Industrii nu a formulat nici până acum un raport cu privire la proiectul de lege invocat. 

Nici PNL, nici alte partide nu au solicitat rediscutarea proiectului din 2019, lucru care nici nu ar fi fost posibil în absența unui raport de la Comisia de Industrii”, se precizează în punctul de vedere al social-democraților.

PSD a mai transmis că nici un proiect de lege al PNL nu a fost blocat și că liberalii „se încurcă în propriile minciuni”. „La fel ca și în cazul pensiilor militare, nimeni nu a blocat niciun proiect PNL privind limitarea avansului în tranzacțiile imobiliare. Se încurcă pur și simplu în propriile minciuni”, afirmă social-democrații.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share