Cât costă o pâine cu maia la brutăria deținută de Laura Cosoi și soțul ei. Sunt persoane care așteaptă minute în șir la coadă pentru ea

Cât costă o pâine cu maia la brutăria deținută de Laura Cosoi și soțul ei. Sunt persoane care așteaptă minute în șir la coadă pentru ea

Cât costă o pâine cu maia la brutăria deținută de Laura Cosoi și soțul ei. Unii oameni așteaptă minute în șir la coadă pentru ea. Frumoasa blondină adoră acest preparat care îi amintește de gustul copilăriei sale.

Ce preț are o pâine cu maia la magazinele deținute de Laura Cosoi și partenerul de viață. Clienții stau la rând minute bune

Ce preț are o pâine cu maia la magazinele deținute de Laura Cosoi și partenerul de viață. Clienții stau la rând minute bune. Îndrăgita actriță este o bucătăreasă desăvârșită și nu este de mirare că are o afacere în acest domeniu.

De aproximativ 10 ani vedeta și soțul său, Cosmin Curticăpean, au un lanț de brutării care este foarte apreciat de oameni. Cumpărătorii se înghesuie pentru a cumpăra produsele pe care le comercializează cei doi.

Unul dintre alimentele de bază, pentru care se stă la coadă ceva vreme, este pâinea, dar nu este vorba de orice pâine. Aceasta se face cu maia, ceea ce înseamnă că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”.

Maiaua este obținută doar din făină si apă, prin intermediul unui proces de fermentare tradițională. Cei care vor să cumpere o astfel de pâine tradițională trebuie să scoată din buzunar 14,99 lei pentru un kilogram, conform cancan.ro.

Sursa menționată mai arată, că varianta cu multicereale se vinde cu 15,99 lei pe kilogram, în timp ce plăcinta cu măr costă 41,99 lei. De asemenea, cozonacul tradițional, cu diverse arome, poate fi cumpărat cu 69,99 lei pe kilogram.

Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea cu maia

Pâinea cu maia începe să se numere printre preferatele românilor, care sunt mai atenți la produsele pe care le consumă. Aceasta se obține printr-un proces de fermentare care folosește lactobacilaceae sălbatice și drojdie.

Brutarii folosesc puține ingrediente pentru a-i da acel gust ușor acru. Produsul final este delicios și hrănitor, consumul având multe beneficii neașteptate pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți buni.

Conține proteine, fibre, fier, seleniu, mangan, cupru și o serie de vitamine B, cum ar fi: B12, folat, tiamină, niacină și riboflavină. Pâinea cu maia poate fi mai ușor de digerat de persoanele care sunt sensibile la gluten și alte produse pe bază de grâu.

Acest lucru se datorează descompunerii glutenului și a proteinelor din făină, în timpul fermentației. În plus, procesul de fermentație aduce beneficii semnificative sănătății digestive, precum și sistemului imunitar.

„În cazul copiilor, pâinea albă este cea mai bună opţiune deoarece tubul lor digestiv este incomplet dezvoltat, iar fibrele şi tărâţele din cereale pot crea iritaţie intestinală şi intoleranţe alimentare.

Deci, pâinea albă rămâne o opţiune sănătoasă, cu atât mai mult cu cât ea este făcută cu maia şi sunt respectaţi timpii de dospire. În acest caz nici măcar nu mai creează balonare, ca în cazul pâinii făcute cu drojdie”, susține Mihaela Bilic, relatează adevarul.ro.

Please follow and like us:
Pin Share