Gigantul auto care recheamă în service zeci de mii de mașini. Au fost descoperite probleme la baterie

Gigantul auto care recheamă în service zeci de mii de mașini. Au fost descoperite probleme la baterie

Un constructor de automobile recheamă în service zeci de mii de mașini, fiind constatate probleme la baterie. Autoturismele afectate sunt electrice. Ce recomandări au primit șoferii care conduc astfel de mașini?

Un producător auto recheamă în service zeci de mii de mașini

Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), 27.527 de sedanuri electrice vândute ar putea fi vizate de un scurtcircuit în modulul bateriei.

Mai exact, problemele au fost constatate la modelele Porsche Taycan produse în perioada 2021-2024. NHTSA atenționează că mașinile ar putea lua foc, existând riscul producerii incendiilor.

Pentru a evita astfel de incidente, proprietarii vehiculelor sunt rugați să le ducă la dealerii Porsche. Vor fi făcute verificări cu ajutorul unui software de diagnosticare, iar dacă vor fi identificate probleme, mașinile vor fi reparate gratuit.

De asemenea, șoferilor le este recomandat să nu își încarce autoturismele la peste 80% până când nu vor ajunge la dealeri, pentru a fi instalat acel software de diagnosticare la bord, mai transmite Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Odată ce este făcut acest pas, un mesaj de atenționare ar urma să apară pe bord, dacă este constată o anomalie. În cazul în care vor fi identificate probleme în sistemul bateriei, modulele vor fi înlocuite. Costurile urmează să fie suportate de gigantul auto.

Modelele Taycan produse după 3 aprilie 2024, exceptate

Este important de menționat că modelele Taycan produse după 3 aprilie 2024 nu sunt vizate de această rechemare, nefiind descoperite probleme în cazul lor. Totodată, modulele de celule Audi produse după 27 mai 2023 sunt excluse.

Nu este singura situație de acest fel identificată de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA, în ultima perioadă. Cu doar câteva zile în urmă, NHTSA anunța că Ford Motor recheamă în service peste 360.000 de autoturisme.

În acest caz au fost descoperite probleme la sistemul de frânare. Este vorba despre crossover-uri Ford Edge produse în perioada 2015-2017. Prin urmare, șoferii care conduc aceste mașini sunt așteptați să le ducă în service.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share