Răzvan Marin, elogiat în Serie A! Cum a fost descris internaționalul român de la Cagliari

Răzvan Marin, elogiat în Serie A! Cum a fost descris internaționalul român de la Cagliari

Răzvan Marin (28 de ani) are în Serie A la Cagliari o formă excelentă din punct de vedere ofensiv. Internaționalul român se află în aceste momente la antrenamentele naționalei pentru meciurile din Liga Națiunilor.

Răzvan Marin, remarcat în Serie A pentru golurile sale de la Cagliari

România va înfrunta pe 12 octombrie Cipru și pe 15 octombrie Lituania. Mircea Lucescu a primit vești bune din partea lui Răzvan Marin, unul dintre liderii tricolorilor. Marin a marcat câte un gol în ultimele două meciuri din Serie A.

El a înscris în succesul echipei sale în fața Parmei (3-2) și în egalul obținut cu Juventus (1-1). Iar randamentul său este de-a dreptul excelent, ținând cont că a fost introdus în ultima parte a meciurilor de fiecare dată.

Acest aspect a fost remarcat și de către organizatorul competiției din Serie A, care l-a felicitat pe român și l-a numit o ”super-rezervă”. ”Două meciuri, două goluri. Răzvan Marin a fost o super-rezervă pentru Cagliari în ultima vreme”, se arată, pe pagina de X, Lega Serie A.

Perioadă excelentă pentru Răzvan Marin la Cagliari în Serie A

Cu două etape în urmă, Răzvan Marin a fost introdus în minutul 73 al meciului Parma – Cagliari 2-3. Marin a avut nevoie de doar două minute pentru a înscrie o bijuterie de gol. A trimis mingea în vinclul porții adverse de la marginea careului și a dus scorul la 2-1 pentru echipa sa.

A fost prima și momentan singura victorie pentru Cagliari în stagiunea curentă. În duelul respectiv a înscris și Dennis Man pentru 1-1, însă formația sa și a lui Valentin Mihăilă a trebuit să se recunoască învinsă pe teren propriu.

Apoi, Răzvan Marin a lovit din nou și în etapa precedentă. Cagliari s-a deplasat de data aceasta pe terenul lui Juventus, singura echipă din Serie A fără gol încasat după 6 runde! Marin a fost cel care le-a stricat seria torinezilor.

A devenit un specialist al penalty-urilor

Răzvan Marin a fost introdus pe teren în minutul 65 împotriva ”Bătrânei Doamne”. Cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Marin a marcat cu sânge rece din penalty. A șutat cu sete și l-a învins pe Di Gregorio, chiar dacă portarul a ghicit colțul.

Forma foarte bună a lui Răzvan Marin este confirmată și la echipa națională. El a marcat patru goluri în ultimele șase selecții. Mai mult decât atât, de fiecare dată când a înscris Răzvan Marin în ultima vreme, naționala nu a pierdut. A punctat în România – Ucraina 3-0, Slovacia – România 1-1 (ambele la EURO 2024), Kosovo – România 0-3 și România – Lituania 3-1 (ambele în Liga Națiunilor).

Fotbalistul crescut de Academia Gheorghe Hagi a devenit un veritabil specialist al loviturilor de pedeapsă. Cu excepția golului din partida contra Ucrainei, Răzvan Marin a înscris de la punctul cu var în celelalte jocuri. El a adunat 7 goluri în 61 de selecții pentru echipa națională.

Please follow and like us:
Pin Share