Jurgen Klopp, pus la zid de fanii Borussiei Dortmund după ce a acceptat noul post: ”Te-ai făcut câine”

Jurgen Klopp, pus la zid de fanii Borussiei Dortmund după ce a acceptat noul post: ”Te-ai făcut câine”

Tehnicianul a fost extrem de apreciat pe Signal Iduna Park, acolo unde a antrenat între 2008 și 2015. În perioada petrecută la Dortmund a câștigat două titluri, o Cupă, două Supercupe ale Germaniei și a dus echipa în finala Champions League.

Fanii Borussiei Dortmund l-au pus la zid pe Jurgen Klopp

Jurgen Klopp a decis în vară să plece de la Liverpool și după câteva luni în care s-a odihnit a acceptat funcția de director pentru toate formațiile care se află sub egida Red Bull și anume Salzburg, Leipzig, Leeds și New York FC.

Decizia tehnicianului nu a fost deloc pe placul fanilor Borussiei Dortmund, care consideră că Jurgen Klopp a trădat culorile ”galben-negru” atunci când a ales să lucreze pentru o companie care deține o grupare rivală.

Recunoscuți pentru faptul că nu agreează sub nicio formă modul în care este condus clubul RB Leipzig, suporterii lui Dortmund nu au rămas insensibili la hotărârea lui Klopp și l-au atacat extrem de dur.

”Mi-am pierdut tot respectul pentru Jurgen Klopp”, ”Ce rușine”, ”Te-ai făcut câine, Jurgen” sau ”Ești un nimeni pentru mine acum”, sunt doar câteva dintre comentariile apărute pe rețelele de socializare.

Klopp visează să devină selecționerul Germaniei

Jurgen Klopp, care la începutul lunii august a surprins pe toată lumea când și-a anunțat retragerea din antrenorat, își va începe noua activitate pe 1 ianuarie 2025. El are totuși în contract o clauză care îl eliberează din funcție fără nicio pretenție dacă primește o ofertă pentru postul de selecționer al Germaniei.

”După aproape 25 de ani pe linia de tușă, nu aș putea fi mai încântat să fiu implicat într-un proiect ca acesta. Rolul meu s-a schimbat, dar pasiunea mea pentru fotbal și pentru oamenii care fac din acest sport ceea ce este nu s-a schimbat.

Alăturându-mă Red Bull la nivel global, doresc să dezvolt, să îmbunătățesc și să sprijin incredibilul talent fotbalistic pe care îl avem la dispoziție. Există multe modalități prin care putem face acest lucru, de la utilizarea cunoștințelor de elită și a experienței pe care Red Bull o posedă până la învățarea de la alte sporturi și alte industrii.

Împreună putem descoperi ce este posibil. Îmi văd rolul în primul rând ca un mentor pentru antrenorii și conducerea cluburilor Red Bull, dar în cele din urmă sunt o parte a unei organizații unice, inovatoare și orientată spre viitor. După cum am spus, acest lucru nu ar putea să mă entuziasmeze mai mult”, a declarat Klopp, după semnarea înțelegerii.

Please follow and like us:
Pin Share