Google Maps introduce o funcție foarte importantă pentru utilizatori. Mulți șoferi așteptau să facă asta direct în aplicație

Google Maps introduce o funcție foarte importantă pentru utilizatori. Mulți șoferi așteptau să facă asta direct în aplicație

Google Maps va introduce o funcție importantă pentru utilizatori, așteptată de șoferi de foarte mult timp. Unde va fi disponibilă și cum va ușura viața conducătorilor auto?

Google Maps adaugă o nouă funcție pentru utilizatori

În marile orașe ale lumii, mulți dintre șoferi întâmpină probleme atunci când vine vorba de găsirea unui loc de parcare. Deși Google Maps dispune de o funcție care permite găsirea locurilor libere în zonele dorite, acum va adăuga o nouă funcție.

Mai exact, cei care vor utiliza Google Maps vor avea posibilitatea să-și rezerve locul de parcare direct din aplicație. Este vorba despre un parteneriat anunțat recent de Google și SpotHero.

Prin urmare, în momentul în care un șofer caută un loc de parcare, Google Maps va afișa opțiunea „book online”. Odată accesată va fi deschis site-ul SpotHero, aici unde oamenii pot achita un loc de parcare rezervat pentru ei.

Unde va fi disponibilă această opțiune

Noua funcție adăugată de Google Maps nu va fi disponibilă în România. Momentan, SpotHero permite doar utilizatorilor din SUA și Canada să caute și să rezerve un loc de parcare prin Google Maps.

În prezent, funcția poate fi accesată din circa 300 de orașe din Statele Unite ale Americii și Canada. Este important de menționat că rezervarea poate fi făcută inclusiv cu mai multe zile înainte.

Astfel, cei care trebuie să ajungă în destinații aglomerate vor avea posibilitatea de a căuta un loc de parcare disponibil și îl pot păstra pentru ei. În acest fel vor economisi timp prețios și vor scăpa de stres.

Mai mult, în aplicație vor fi incluse anumite opțiuni pentru filtrarea locurilor de parcare, arată news.ro. Conducătorii auto vor avea la dispoziție anumite facilități pentru care pot opta, cum ar fi locurile de parcare destinate mașinilor electrice sau pentru oamenii cu dizabilități.

O altă funcție a fost adăugată, recent, de Google Maps. Aceasta permite utilizatorilor să raporteze incidentele sau eventualele pericole din trafic prin intermediul Android Auto și CarPlay.

 

Please follow and like us:
Pin Share