Produsul preferat al lui Nicolae Ceaușescu care îi înnebunește pe străini și astăzi. E produs în România și este exportat în cantități foarte mari

Produsul preferat al lui Nicolae Ceaușescu care îi înnebunește pe străini și astăzi. E produs în România și este exportat în cantități foarte mari

Produsul preferat al lui Nicolae Ceaușescu este apreciat de străini și în ziua de astăzi. Este produs în România și este exportat în cantități mari. Are un succes răsunător în alte țări.

Produsul preferat al lui Nicolae Ceaușescu care este adorat străini și astăzi

Vinul este o băutură cu o tradiție veche la noi în țară, dar a reușit să se impună și pe piața internațională. Casa de vinuri de la Huși, de exemplu, a fost fondată de Serghei Bunescu, un vinificator care avea o pasiune pentru vinurile cu origini basarabene.

Produsele acestuia erau apreciate în Europa, dar și în China. În această țară, unul dintre vinurile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu, Zghihara de Huși, a avut un mare succes.

Serghei Bunescu a venit pentru prima oară în România, din Basarabia, după Revoluția din 1989. S-a stabilit în orașul Huși în 1990, iar acolo și-a deschis o cramă de succes.

Era foarte pasionat de vinuri, iar din colecția sa făceau parte peste 250.000 de sticle în toată lumea. Nu doar Zghihara de Huși era băutura preferată a lui Nicolae Ceaușescu, ci și Busuioaca de Bohotin.

Zghihara de Huși era un vin alb sec, fără zahăr rezidual. Fostul dictator adora acest vin datorită faptului că avea un conținut foarte scăzut de zahăr, întrucât se confrunta cu diabetul.

Unul dintre principalele motive pentru care vinurile produse în Huși au avut un succes răsunător în China a fost asocierea brandului cu Numele lui Nicolae Ceaușescu, dar și a liderului chinez Mao Zedong.

De asemenea, chinezii nu au fost atrași numai de poveste, ci și de calitatea vinului respectiv. Nu avea adaosuri de zahăr, avea un gust sec și o fermentație naturală. În China, vinurile seci sunt foarte apreciate.

“Le-a plăcut foarte mult acest vin, fiind unul natural, fără zahăr. În 2023 am reușit să exportăm 700.000 de sticle în China, iar pentru anul următor ne așteptăm la comenzi duble”, a spus Serghei Bunescu, potrivit click.ro.

Vinul este la fel de apreciat și acum

Chiar și în ziua de astăzi, firma producătoare de vin exportă în 14 țări și încă are succes pe piața din China.

În prezent, crama are trei linii de îmbuteliere modernizate, care produc aproximativ 6.000 de sticle pe orale. Investițiile totale în echipamente și modernizări au depășit zece milioane de euro.

Crama din Huși este un brand românesc ce îmbină tradiția cu modernitatea. Acolo se produce un vin autentic, pe care oamenii îl apreciază datorită autenticității sale.

Mai multe vinuri au fost premiate în cadrul competițiilor internaționale. Vinul pe care îl aprecia Nicolae Ceaușescu este celebru și acum pe piața internațională.

Please follow and like us:
Pin Share