Inspirați de Nuțu Cămătaru, mai mulți ieșeni au crescut în gospodării canguri, șopârle și șerpi. Polițiștii au fost șocați când au descoperit „grădina zoologică”

Inspirați de Nuțu Cămătaru, mai mulți ieșeni au crescut în gospodării canguri, șopârle și șerpi. Polițiștii au fost șocați când au descoperit „grădina zoologică”

Mai mulți ieșeni sunt cercetați după ce polițiștii au descoperit o „grădină zoologică”, similară celei pe care Nuțu Cămătaru o avea, în gospodăriile lor fiind găsiți canguri, șerpi, varani. Au fost descoperite și veverițe, șopârle și păsări exotice.

„Grădina zoo” a lui Nuțu Cămătaru, inspirație pentru ieșeni. Polițiștii au găsit canguri, șopârle și șerpi

Totul a ieșit la iveală după ce vecinii persoanelor cercetate au sesizat autoritățile. Nu este clar de când au început oamenii să crească animalele sălbatice în curțile lor.

Cert este că, de pe 12 septembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și reprezentanții Gărzii de Mediu au intrat pe fir. În urma controalelor, autoritățile au fost șocate să constate că în gospodăriile celor vizați se afla o „grădină zoo”.

Printre animalele descoperite se numără și specii pe cale de dispariție. Persoanele respective au fost amendate, urmând să se stabilească dacă vor fi luate și alte măsuri în acest caz.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași și cu sprijinul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au realizat activități specifice de control cu privire la deținerea speciilor de animale protejate de lege, la domiciliile mai multor persoane fizice despre care existau date că au preocupări în acest sens.

Cu acest prilej, s-a stabilit că persoanele vizate dețin mai multe animale, precum păsări exotice, exemplare de alpaca, veverițe, canguri, șerpi, șopârle și varani.

Pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri legale conform competențelor, de către organele de control”, a informat Garda de Mediu cu privire la acest caz.

Cei care dețin anumite specii de animale riscă să fie cercetați

Oamenii legii amintesc că anumite specii de animale sunt protejate de lege. În acest context, cei care dețin, vând sau transportă astfel de animale riscă să fie pedepsiți conform legii.

Animalele sălbatice pot fi deținute de români doar dacă aceștia obțin autorizație de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).  În caz contrar, o astfel de activitate este interzisă.

 

Please follow and like us:
Pin Share