Mai mulți turiști români aflați pe Muntele Athos, transportați de urgență la un spital din Halkidiki. Ce au mâncat

Mai mulți turiști români aflați pe Muntele Athos, transportați de urgență la un spital din Halkidiki. Ce au mâncat

Mai mulți români care au vizitat în această perioadă Muntele Athos au ajuns de urgență la spital, acuzând o stare de intoxicație. Ce au mâncat aceștia în timp ce se aflau la faimoasa destinație elenă.

Vacanță de coșmar pentru mai mulți români ajunși pe Muntele Athos: au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

O vacanță care trebuia să fie una de neuitat s-a transformat în ceva dramatic pentru mai mulți conaționali. Recent, mai mulți români au ajuns în Grecia pentru a vizita Muntele Athos.

Pelerinajul lor a fost brusc oprit de un eveniment de ordin medical. Nu mai puțin de 11 dintre conaționalii noștri au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos. În deplasarea lor către Mănăstirea Sfânta Ana, au cules ciupercile din pădure.

Nu a durat mult după acest lucru și li s-a făcut rău. Cu toții au ajuns la spitalul din Halkidiki. Din fericire, au ajuns la timp la unitatea medicală. Autoritățile elene spun că viața niciunuia dintre pelerini nu e în pericol. Românii sunt conștienți, stabili, dar vor mai rămâne internați sub supraveghere medicală, notează Antena 3.

Polițiștii greci au oferit detalii despre acest eveniment. Se pare că pelerinii fuseseră cazați la Mănăstirea Sfânta Ana de pe Muntele Athos. De aici, au plecat noaptea pe munte într-o expediție, ocazie cu care au cules ciuperci.

Fără să se gândească la posibilitatea ca aceste plante să fie periculoase, românii le-au gătit, apoi le-au mâncat. În scurt timp, au început să se simtă rău, motiv pentru care au fost transportați la spital, acolo unde au primit îngrijiri medicale.

Val de intoxicați cu ciuperci otrăvitoare și în România. Peste 30 de oameni din Botoșani au ajuns la spital în ultimele zile

Ploile din ultima perioadă a făcut ca pajiștile și pădurile din țară să fie pline de ciuperci. Din păcate, nu toate sunt comestibile, multe fiind otrăvitoare. În județul Botoșani s-a raportat un val de intoxicații cu ciuperci.

În doar două zile, zeci de botoșăneni au ajuns la Urgențe după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Ei acuzau grețuri și dureri abdominale. Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că unele specii de ciuperci sunt letale.

Ne-am confruntat cu un număr foarte mare de pacienți care au prezentat tulburări digestive și cărora li s-a pus diagnosticul de intoxicație cu ciuperci. În medie, au fost 30 de cazuri, atât adulți cât și copii”, a afirmat Ramona Guraliuc, medicul șef de la UPU Botoșani.

Simptomatologia este predominantă digestivă, dar asta nu exclude afectarea pe aparate și sisteme, adică de la tulburări cardio-vasculare de tip tahicardie, bradicardie, hipo sau hiper tensiune până la tulburări neuro-senzoriale și astea apar chiar în primele trei ore de la consumul de ciuperci”, adaugă medicul, conform Adevărul.

Please follow and like us:
Pin Share