Cum s-a văzut lansarea programului lui Mircea Geoană în mediul online. Cele mai citate teme

Cum s-a văzut lansarea programului lui Mircea Geoană în mediul online. Cele mai citate teme

Numele lui Mircea Geoană a fost menționat de peste 3.800 de ori în ultima lună, conform datelor procesate de platforma NewsVibe, care analizează în timp real conversațiile online.

Cum s-a văzut lansarea programului lui Mircea Geoană în mediul online

Potrivit analizei, citată de informat.ro, mențiunile în surse online relevante au generat un volum total estimat de 86 de milioane de vizualizări.

Lansarea programului prezidențial „Angajamentul pentru România: schimbarea adevărată pentru un deceniu al renașterii naționale” a „beneficiat de o atenție mai degrabă redusă, momentul cu cea mai mare acumulare de referiri la candidatul independent fiind cel al atacului referitor la presupuse legături cu Rusia ale unui membru al echipei sale de susținători, cu peste 7 milioane de vizualizări estimate.

Și aparițiile sale televizate din prima parte a lunii septembrie au generat mai multe mențiuni (și un reach estimat la 6,7 milioane) decât momentul lansării.

În ceea ce privește menționarea explicită a programului prezidențial, au fost înregistrate doar aproape 80 de mențiuni, cu un impact potențial de aproximativ 2,4 milioane de vizualizări”, precizează sursa citată.

Cele mai citate teme

Cele mai multe referiri explicite la programul prezidențial al lui Mircea Geoană se regăsesc pe website-uri de știri precum stiripesurse.ro, G4Media sau ziare.com. Lansarea Angajamentului pentru România a fost reflectat și de câteva surse de presă locală, precum Ziua de Vest, News Pascani sau Jurnal de Arges.

În topul surselor se numără și pagini de Facebook din zona organizației civice care îl susține pe Mircea Geoană – România Renaște Bihor, România Renaște UK sau România Renaște-Galați.

În cadrul lansării programului prezidențial, Mircea Geoană a abordat câteva teme centrale, prezente și în articolele web și postările de Facebook care au făcut referire la acesta, dintre care se disting:

necesitatea unui nou model politic bazat pe meritocrație, depolitizarea sectorului public și promovarea performanței;
digitalizarea serviciilor publice;
cadastrarea țării;
predictibilitatea bugetară;
apelul la „renașterea națională”;
declararea educației și sănătății drept urgențe naționale.

La capitolul cuvinte cheie, „cel mai mult au fost evidențiați, în articole și postări Facebook care au menționat programul sau lansarea lui Mircea Geoană, termenii ‘angajamentul’, ‘NATO’, ‘România’, dar și ‘Marcel Ciolacu’ sau ‘Diana Șoșoacă’ – pe lângă cuvinte sau sintagme care fac trimitere la calitatea sa de candidat.

Așadar, articolele și postările au conținut și referiri la funcția deținută la NATO până de curând, dar și la scena mai largă a competiției prezidențiale (marcată în ultimele zile de decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă)”, se mai arată în analiza citată.

Emoji și Hashtag

Sursa citată mai precizează că în postările pe Facebook în care este menționat programul politic al lui Mircea Geoană sunt utilizate cel mai mult cele de alertă, apreciere și mobilizare, în vreme ce hashtagurile dominante sunt cele care fac referire la numele candidatului, momentul electoral sau la susținătorii săi.

Lansarea programului s-a bucurat de atenție și din partea surselor web locale, cele mai relevante provenind mai ales din județe din Vestul țării, precum Timiș, Bihor sau Cluj; din Argeș sau Dâmbovița; dar și din Estul României – Iași și Galați.

„Lansarea programului prezidențial al lui Mircea Geoană a fost reflectată în diverse surse online, incluzând atât site-uri de știri, cât și pagini de Facebook ale susținătorilor, dar numărul de mențiuni nu a fost unul considerabil, momentul fiind eclipsat de atacul anterior la adresa candidatului.

Temele principale ale programului, precum meritocrația și digitalizarea, au fost subiecte reflectate în articolele și postările care au abordat acest eveniment în contextul politic actual”, concluzionează sursa citată.

Please follow and like us:
Pin Share