Rafael Nadal și-a anunțat retragerea! „Regele zgurii” și-a luat adio de la tenis cu lacrimi în ochi. Video

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea! „Regele zgurii” și-a luat adio de la tenis cu lacrimi în ochi. Video

Rafael Nadal spune stop unei cariere senzaționale. La 38 de ani, tenismenul iberic a anunțat cu lacrimi în ochi că se va retrage luna viitoare, după finala Cupei Davis.

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea!

Tenisul de performanță rămâne fără unul dintre cei care au strălucit pe zgură și care i-a făcut pe cei care urmăresc acest sport să îl iubească cu adevărat. Rafa Nadal părăsește „scena”.

După mai multe tratamente și operații suferite în ultimii ani, Rafael Nadal (locul 158 ATP în prezent) nu s-a mai ridicat la forma care l-a consacrat. Decizia de a se retrage a fost luată cu lacrimi în ochi de tenismenul legendar.

„Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani grei, în special ultimii doi. Nu cred că am reușit să joc fără opreliști.

Este o decizie dificilă. Mi-a luat foarte mult timp să o iau, dar în această viață totul are un început și un sfârșit. Acesta este momentul potrivit pentru a pune capăt unei cariere lungi și de succes, mai bună decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Sunt foarte încântat de faptul că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, acolo unde voi reprezenta țara mea”, a fost mesajul lui Rafael Nadal, într-un video postat pe rețelele sociale.

Mil gracias a todos
Many thanks to all
Merci beaucoup à tous
Grazie mille à tutti
谢谢大家
شكرا لكم جميعا
תודה לכולכם
Obrigado a todos
Vielen Dank euch allen
Tack alla
Хвала свима
Gràcies a tots pic.twitter.com/7yPRs7QrOi

— Rafa Nadal (@RafaelNadal) October 10, 2024

Palmaresul lui Rafael Nadal

Rafael Nadal are un palmares la care orice sportiv de performanță visează. Moștenirea sa în tenis este una grea, iar în continuare puteți vedea cu ce titluri și trofee se laudă ibericul:

2 trofee Australian Open
14 trofee Roland Garros
2 titluri la Wimbledon
4 titluri la US Open
36 de victorii în turneele de Masters
o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la simplu
o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 2016, la dublu

Chiar dacă ultimul meci oficial jucat de Rafael Nadal a fost un eșec (1-6, 4-6 cu Novak Djokovic, în turul 2 la simplu la Jocurile Olimpice), acesta a strâns în cei 23 de ani de activitate 1080 de victorii și 227 de înfrângeri.

Please follow and like us:
Pin Share