Șumudică a găsit soluția! Cel mai bun străin din campionat devine numărul 10 al Rapidului

Șumudică a găsit soluția! Cel mai bun străin din campionat devine numărul 10 al Rapidului

Ce mai poate face Marius Șumudică pentru ca Rapidul să câștige meciuri și să se apropie de zona playoff? Antrenorul, conducerea și suporterii nu pot aștepta pauza din iarnă, atunci ar putea fi prea târziu dacă forma slabă continuă. Șumi modifică echipa și antrenează în perioada aceasta de întrerupere cauzată de meciurile internaționale o formulă cu un decar-surpriză.

Soluția lui Marius Șumudică pentru renașterea Rapidului

Clinton N’Jie, camerunezul cu care giuleștenii au semnat recent, a evoluat de-a lungul carierei ca extremă sau ca atacant central. Se credea că africanul va deveni un concurent pentru Rareș Pop ca extremă dreapta, însă Șumudică a găsit o cale pentru ca ambii să se afle pe teren și să rezolve și o hibă clară a formației sale.

Tehnicianul îl va folosi pe N’Jie ca număr 10, în centrul liniei de trei din spatele vârfului. E un post pentru care Rapid nu a găsit până acum o soluție optimă. Șumi l-a utilizat în poziția aceea pe Florent Hasani, kosovarul fiind o dezamăgire, el nu a confirmat așteptările care existau atunci când a fost achiziționat.

A trecut aproape un an de când Hasani a ajuns în Giulești, un timp în care a adunat 28 de partide în SuperLiga și a marcat un singur gol. Randamentul slab pe care l-au înregistrat Hasani și Burmaz, principalii oameni de atac ai vișiniilor, constituie o explicație pentru rezultatele dezastruoase ale giuleștenilor.

Cel mai bun străin din campionat a venit să salveze Rapidul după ce a jucat la: Tottenham, Lyon, Marseille

N’Jie are o experiență cu mult mai mare decât are kosovarul, istoricul africanului este chiar unul impresionant! El e cel mai bun fotbalist străin din campionatul nostru, după CV-uri. Clinton, pe care Tottenham îl cumpăra în 2015 de la Lyon cu 14 milioane de euro, a mai jucat și la Marseille, și la Dinamo Moscova.

Înainte să vină în România a evoluat pentru Sivasspor, din prima ligă turcă. N’Jie are 31 de ani și e unul dintre cei doi fotbaliști de atac cu care Șumudică speră să-și repare echipa. Celălalt este gabonezul Aaron Boupendza, 28 de ani, despre care FANATIK a scris că a devenit în mod oficial jucătorul Rapidului.

Supercuplul de atacanți ai Rapidului: un camerunez și un gabonez ar trebui să-l ducă pe Dan Șucu în playoff

Boupendza devenise subiectul unui litigiu între Rapid și Zamalek. Egiptenii susțineau că africanul semnase și cu ei înainte să semneze cu vișiniii. FIFA a tranșat disputa, a stabilit că atacantul este al românilor. Aaron chiar fusese aproape să joace pentru Zamalek, până când Șumudică l-a convins să vină la București.

Boupendza va fi atacantul titular, cu N’Jie în spatele lui, cu Rareș Pop în partea dreaptă a atacului și cu Claudiu Petrila pe partea opusă. Aceasta este formula ofensivă cu care Șumi speră ca echipa lui să adune puncte și să urce în clasament. Africanii nou-veniți mai au de obținut și permise de muncă, deoarece ei sunt extracomunitari.

Informațiile FANATIK sunt că există șanse de 99 la sută ca măcar N’Jie să se afle pe teren în partida cu Farul, de pe 21 octombrie. Acela va fi primul meci al vișiniilor după întreruperea aceasta pe care au provocat-o meciurile României cu Cipru și cu Lituania. Jocul cu trupa lui Hagi ar trebui să fie semnalul pentru o repornire a giuleștenilor care la startul sezonului visau chiar să lupte pentru titlu.

12 e locul pe care-l ocupă Rapid în clasament, cu 13 puncte. Giuleștenii sunt cu 5 puncte în spatele Petrolului, a 6-a clasată, ultima echipă aflată în zona playoff
14 goluri a marcat N’Jie pentru Marseille în Ligue 1. El a mai înscris și 7 goluri pentru Lyon în primul eșalon francez. La Tottenham nu s-a impus, a bifat 9 partide în Premier League fără să marcheze

Please follow and like us:
Pin Share