Locul din casă unde e bine să ții murăturile ca să nu se strice. Se află în bucătărie, dar mulți îl folosesc pentru altceva

Locul din casă unde e bine să ții murăturile ca să nu se strice. Se află în bucătărie, dar mulți îl folosesc pentru altceva

Este binecunoscut faptul că în sezonul de toamnă gospodinele pun la borcan legume pentru murat, astfel încât să le guste în anotimpul de iarnă. Murăturile nu doar că aduc un plus de savoare unui preparat, dar sunt și benefice pentru organism. Unde le poți depozita?

Unde se pot depozita murăturile în casă

Murăturile sunt de obicei puse într-un loc răcoros și întunecos, acesta fiind un mediu prielnic pentru păstrarea lor într-o stare bună. Mulți români le depozitează pentru la iarnă într-o pivniță sau într-o cămară, dar puțini știu că și în interiorul bucătăriei există un spațiu potrivit.

Legumele murate sunt utile pentru întărirea sistemului imunitar, datorită conținutului bogat de vitamina C. Ne pot face să fim mai puternici în fața virozelor respiratorii care dau năvală întotdeauna atunci când valorile termice sunt unele scăzute.

Totodată, mai aflați despre legumele murate și că sunt probiotice naturale prin procesul de fermentație. Contribuie nu doar la întărirea sistemului imunitar, ci și la menținerea unei diete echilibrate, fiindcă reglează sistemul digestiv.

Fiind bogate în sare și în aciditate, murăturile sunt de folos și pentru echilibrarea gustului preparatelor mai grele pe care le consumați iarna, precum carnea de porc sau ciorbele consistente. Pentru cei care sunt mahmuri, deja este o tradiție să se alimenteze cu astfel de legume.

Antioxidanții pe care le conțin murăturile luptă contra radicalilor liberi, aceștia fiind substanțe chimice formate în mod natural în corp, care distrug celulele și pot provoca boli destul de grave precum cancerul, diabetul sau afecțiunile de inimă.

Spre deosebire de legumele gătite, murăturile își păstrează intactă cantitatea și calitatea de antioxidanți – vitamina C, betacaroten, licopen etc. Bacteriile probiotice din murături și din zeama acestora favorizează digestia prin hrănirea microbiomului, atât de important pentru imunitatea noastră și starea de sănătate a creierului și a întregului organism.

Mai ales în perioada în care urmăm un tratament cu antibiotic, flora de probiotice este distrusă așa că e indicat consumul de murături. Este vorba despre legumele murate după metoda clasică, în saramură, nu despre cele murate în oțet”, explică pe doc.ro medicul Laura Ene.

Murăturile se pot ține și sub spațiul de sub chiuvetă

Pentru depozitare, dacă nu dispuneți de o pivniță, de o cămară sau de un spațiu pe un balcon închis aveți posibilitatea de păstrare și sub chiuvetă. De obicei, multe persoane pun aici coșul de gunoi, însă este benefic și pentru borcanele cu legume la murat.

Please follow and like us:
Pin Share