Ciolacu răspunde tentativelor Rusiei de a destabiliza Chișinăul. „România, umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”

Ciolacu răspunde tentativelor Rusiei de a destabiliza Chișinăul. „România, umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”

Premierul Marcel Ciolacu, care a făcut recent o vizită oficială la Chișinău, a reacționat, joi, după ce propaganda de la Kremlin a acuzat România că vrea, de fapt, să anexeze Republica Moldova.

Maria Zaharova, declarații fără fundament

Marcel Ciolacu i-a răspuns astfel purtătoarei de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, care a declarat că obiectivul României este de a asimila Republica Moldova și nu de a-i spriji drumul spre Uniunea Europeană. Potrivit Mariei Zaharova, „opțiunea europeană” a Chișinăului va aduce Republica Moldova în sărăcie, lăsând să se înțeleagă că soluția e, firește, Rusia.

Premierul Marcel Ciolacu a replicat, în fața acestor declarații absurde și fără fundament, care nu fac decât să transmită narativul anti-occidental al Moscovei, că România va continua să susțină ferm Republica Moldova pe drumul ei european, cetățenii și autoritățile de la Chișinău.

„România este umăr la umăr cu Republica Moldova”

Totodată, în mesajul său, premierul României a subliniat că „propaganda agresivă” a Rusiei „deformează datele istorice și ignoră realitățile actuale”, ca atare trebuie contracarată prin toate mijloacele pentru ca drumul Republicii Moldova către UE să rămână ireversibil.

„Autoritățile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor știri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toți liderii de la Chișinău să nu se lase intimidați de astfel de acțiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”, a declarat  Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Atacuri hibride și agresive din partea Rusiei”

Potrivit lui Marcel Ciolacu, dezideratul Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană reprezintă o alegere a stabilității și dezvoltării, o opțiune pentru valorile și principiile democratice europene, pe care tocmai Rusia lui Vladimir Putin vrea să le anihileze, „atacându-și vecinii, cu mijloace convenționale și hibride care încalcă în mod flagrant dreptul international”.

„Alături de celelalte state membre ale UE, România va continua să sprijine Republica Moldova  pentru consolidarea instituțiilor democratice și a capacității de a contracara atacurile hibride agresive cu care se confruntă din partea Federației Ruse”, se mai precizează în comunicat.

Declarațiile propagandistice ale Mariei Zaharova vin cu puțină vreme înainte de alegerile prezidențiale și referendumul privind apartenența la UE, care vor avea loc în Republica Moldova, la 20 octombrie, context în care Moscova își întețește acțiunile destabilizatoare împotriva vocilor democratice de la Chișinău.

Please follow and like us:
Pin Share