Roger Federer, rivalul și prietenul lui Rafael Nadal, mesaj sublim la anunțul de retragere al ibericului: „Am sperat ca această zi să nu vină niciodată!”

Roger Federer, rivalul și prietenul lui Rafael Nadal, mesaj sublim la anunțul de retragere al ibericului: „Am sperat ca această zi să nu vină niciodată!”

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis la 38 de ani. El va face pasul în spate chiar după finala Cupei David, de luna viitoare. Decizia acestuia a fost deja comentată de „rivalul” său Roger Federer, retras de asemenea din activitate.

Retragerea lui Nadal a stârnit un val de reacții. Mesajul lui Federer

Rafael Nadal va rămâne un nume istoric în tenisul mondial. Este și cazul lui Roger Federer, care s-a retras în anul 2022. Rivalitatea dintre cei doi a fost una fair-play, care a produs multe momente memorabile.

Unul dintre episoadele în care cei doi au lăsat competiția deoparte a fost la Laver Cup 2022, când Federer s-a retras plângând, gest repetat apoi de Nadal. Acum, la retragerea lui Nadal, a venit rândul ca Federer să îi adreseze un mesaj special.

„Ce carieră, Rafa! Întotdeauna am sperat ca această zi să nu vină niciodată! Îți mulțumesc pentru amintirile de neuitat și pentru toate realizările tale incredibile în acest sport pe care îl iubim. A fost o onoare absolută!”, a fost mesajul lui Federer la postarea lui Nadal de pe rețelele sociale.

Istoricul confruntărilor dintre Nadal și Federer

Ibericul și elvețianul s-au întâlnit de 43 de ori. Cel care a ieșit victorios din acest duel a fost Nadal, care a stabilit scorul de 26-17 în avantajul său. Primul meci dintre cei doi a avut loc în 2003, în timp ce ultimul a fost în 2019.

Rafael Nadal, oprit din drumul retragerii de Nick Kyrgios

Retragerea lui Rafael Nadal a picat ca un adevărat trăsnet. Nick Kyrgios a reacționat la rândul său și i-a cerut ibericului o ultimă revanșă înainte ca acesta să părăsească sportul alb.

„Rafa, nu te retrage! Vreau să mai joc cu tine pentru ultima oară”, a scris Nick Kyrgios pe contul său de X, adăugând și că: „Am avut disputele noastre, dar ai fost un războinic incredibil. Îți doresc mult succes pentru tot ce urmează în viața ta”.

„CR 7”, mesaj pentru Nadal

Marele Cristiano Ronaldo, o legendă a fotbalului mondial, a ținut să îi transmită un mesaj la rândul său lui Rafael Nadal, după ce ibericul și-a anunțat retragerea din tenis.

„Rafa, ce carieră incredibilă ai avut! Dedicația, pasiunea și talentul tău incredibil au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. A fost o onoare să fiu martorul călătoriei tale și să te pot numi prieten – felicitări pentru o carieră uimitoare și retragere plăcută!”, a scris Cristiano Ronaldo pentru Nadal.

Please follow and like us:
Pin Share