Analiștii Fanatik SuperLiga comentează transferul lui Bîrligea la FCSB. „Să-i dăm dreptate lui Gigi Becali: un luptător! Era piesa care lipsea din puzzle”

Analiștii Fanatik SuperLiga comentează transferul lui Bîrligea la FCSB. „Să-i dăm dreptate lui Gigi Becali: un luptător! Era piesa care lipsea din puzzle”

Daniel Bîrligea a fost din nou decisiv pentru FCSB în meciul cu FC Buzău, la fel ca în Europa League cu PAOK Salonic. Atacantul care l-a costat pe Gigi Becali aproximativ 2,4 milioane de euro își merită toți banii.

Daniel Bîrligea, jucătorul-cheie pentru FCSB: „Acum își dau și ei seama de ce bun un număr 9”

Andrei Vochin a făcut o analiză extrem de interesantă la FANATIK SUPERLIGA cu privire la transferul lui Daniel Bîrligea: „Am văzut jucători foarte buni transferându-se la FCSB, dar care erau al treilea sau al patrulea pe post. Aveau două extreme stânga, mai transferau încă unul foarte bun pe partea stângă și impactul asupra jocului nu se vedea imediat”.

Jurnalistul e convins că FCSB a realizat cât de important este Daniel Bîrligea: „Număr 9 nu aveau deși încercau să ne convingă cu 9 fals. Când nu ai spui că ce îți trebuie spui că alea ce ai sunt cele mai bune. Eh, acuma probabil își dau și ei seama de ce e bun un număr 9 din foarte multe puncte de vedere la o astfel de echipă”.

Andrei Vochin a detaliat pe larg: „Pe lângă faptul că marchează, ceea ce este foarte important pentru un atacant, e acel tip de vârf care te scoate din necaz de foarte multe ori. Dacă îți vine o echipă care îți face presiune foarte bună, trebuie să mai ai și alte variante decât a pierde mingea și a se duce ăla în poartă, adică trebuie să mai ai și mingea lungă pe cineva”.

Andrei Vochin, exemplu elocvent: „Dacă dădea minge lungă pe Băluță care juca 9 fals, nu o câștiga niciodată”

Andrei Vochin știe care este marele plus pe care Daniel Bîrligea l-a adus la FCSB: „Dacă dădea minge lungă pe Băluță care juca 9 fals, nu o câștiga niciodată. Acuma dacă o dai pe Bîrligea, în cel puțin 50% din cazuri mingea rămâne la echipa ta. Atunci echipa poate urca, iar echipa care îți face ție presiune și e în terenul tău e răsfirată”.

Oficialul FRF e în sfârșit de acord cu patronul FCSB la un capitol: „Deci poți de pe mingea lui Bîrligea să construiești și să creezi faze de poartă. Și mai e ceva. Suntem nevoiți să îi dăm dreptate domnului Becali. E un război. Nu mai poți să joci fotbal în ziua de azi fără să te lupți, fără să te bați nu mai ai cum. 

Toți se bat, toți se luptă. Nu mai există fotbal de plăcere, fotbal fără presiune, floricele pe la mijlocul terenului. Există însă luptă în orice bucățică de teren. Ori Bîrligea luptă și asta este o mare calitate a lui”.

Daniel Bîrligea, caracterizat de Nicolae Dică: „Are o viteză foarte bună și acele demarcări de atacant”

Nicolae Dică i-a făcut și el portretul lui Daniel Bîrligea: „Clar este un câștig pentru FCSB, mai ales pentru jocurile de Europa pentru că este un jucător cu forță, viteză. S-a văzut la meciul cu PAOK și o să întâlnească adversari și mai puternici care vor pune presiune pe el. 

În momentul în care recuperezi mingea, dacă ai jucători de contraatac este foarte bine pentru că are o viteză foarte bună și acele demarcări de atacant. S-a văzut și cu Buzăul la marcarea golului. cum a deschis și apoi a cerut mingea în adâncime. 

Și execuția. Se uită la portar și are execuție acolo în careu. Este un jucător de care FCSB-ul avea mare nevoie și îl caută de mult timp. Șansa lui e că s-a integrat foarte repede și a avut realizări. A reușit să marcheze goluri, care îi dau o încredere mare”.

Fostul antrenor al FCSB știe care e marele atuu al echipei: „De asta arată bine”

Nicolae Dică știe cât de mult a căutat Gigi Becali un jucător ca Daniel Bîrligea: „De când eram acolo patronul tot căuta tipul ăsta de atacant care să fie agresiv, să aibă viteză, să facă presing pe fundașii centrali și el este acest jucător. De-asta a și dat așa de mulți bani”.

„Nic” a explicat și de ce Bîrligea se pliază perfect pe jocul campioanei României: „Cu siguranță îi va ajuta pentru că FCSB în momentul ăsta e o echipă care luptă de la mijloc în sus. Și aici mă refer la un Șut, la un Lixandru, Olaru, jucătorii de bandă cu un Băluță care joacă și aleargă chiar dacă nu are el o talie foarte bună, dar se bagă la dueluri. 

În partea cealaltă Florin Tănase, Miculescu, chiar și Tavi Popescu, dar el este unul care cântă la pian, mai mult cu mingea. Sunt jucători de calitate, dar și agresivi. De asta arată foarte bine echipa, pentru că este făcută pe stilul ăsta de joc, o echipă agresivă. De aceea face față și în Europa. Este și tânăr. 

Acolo dacă n-ai forță și viteză n-ai cum să joci. Sunt principalele calități ca să reușești să faci rezultate bune. Cred că va ajunge și la echipa națională dar depidne și sistemul. Să vedem dacă vor continua să joace cu Pușcaș, Drăguș și Alibec, în funcție de randament vor mai da”.

Daniel Bîrligea, convocat de Mircea Lucescu la națională? „Dacă el va continua să joace așa, cu siguranță va fi”

Nicolae Dică e convins că Daniel Bîrligea va fi în cele din urmă convocat de Mircea Lucescu: „Dacă el va continua să joace așa, cu siguranță va fi și el la echipa națională. Dacă se va juca în continuare sistemul ăsta 4-3-3 la echipa națională. Este clar că jucând cu un singur vârf nu poate să aducă patru atacanți. Dacă va juca 4-4-2 va putea să vină și cu patru atacanți. 

Bănel Nicoliță este și el impresionat de vârful venit de la CFR Cluj: „Mi-a plăcut tot timpul. S-a văzut și aseară când a intrat. Ce determinare, ce forță, ce viteză! Se bate pentru fiecare balon și îmi place foarte mult în momentul în care echipa nu are soluții și joacă pe el. Protejează așa de bine încât așteaptă echipa să urce. Un lucru foarte important.

Și pe perioada mea și a lui Dică îl aveam pe Victoraș Iacob și la fel se întâmpla. N-avea soluții și noi jucam pe atacant și o ținea așa de bine încât mă aștepta și pe mine și pe Dică. În momentul în care redubla pe Dică, eu plecam direct în spatele lui, deja aveam automatismele astea perfect făcute.

Sunt sigur că și la FCSB se întâmplă același lucru. Băluță pleacă în spatele lui tot timpul. Când vine Bîrligea la primit, el o taie, nici nu se mai uită”, a mai explicat fostul mijlocaș al FCSB.

Horia Ivanovici trage concluziile: „Mie mi se pare că Bîrligea era piesa care lipsea din puzzle-ul FCSB”

Horia Ivanovici l-a analizat și el pe noul atacant al FCSB: „Mie mi se pare că Bîrligea era piesa care lipsea din puzzle-ul FCSB”. Andrei Vochin l-a completat: „Asta am spus și eu. S-a potrivit exact pe nevoia echipei, în afară de faptul că e un jucător bun. Asta era cea mai mare nevoie a echipei, un număr 9.

Și n-au mai avut. Au încercat cu Compagno, dar nu avea viteză. Este în top la numărul de metri parcurși cu 3 m/s la plecarea de pe loc. Face atâtea sprinturi și cu minge și fără. Are această calitate”. 

Daniel Bîrligea, jucătorul de care FCSB avea cea mai mare nevoie: „Îl caută de mult timp”

Please follow and like us:
Pin Share