Többféle ingyenes képzést indítanak a már alkalmazásban lévőknek

Többféle ingyenes képzést indítanak a már alkalmazásban lévőknek

4,9 millió lejért pályázott az Európai Uniónál a Civitas Alapítvány, amely partnereivel, a Hargita Business Center Egyesülettel (HBC) és az Exar Consult Egyesülettel közösen fog ingyenes képzéseket szervezni a már alkalmazásban lévő embereknek – számolt be csütörtökön Kis Zoltán projektmenedzser.

Azt is hangsúlyozta, hogy

folyamatosan változik a piac, ezért új kompetenciákra van szükségük a dolgozóknak – ezek fejlesztésében szeretnének segíteni a 18 és 65 év közötti dolgozóknak.

Összesen 602 személy vehet részt a pincér/felszolgáló, eladó/kereskedő, projektmenedzser, előkönyvelés, kommunikáció román nyelven, időmenedzsment, kommunikáció ügyféllel, konfliktusmenedzsment, digitális készségek az információs technológia használatához, illetve informatikai biztonság tematikájú képzéseken.

Gyakorlatilag bárhonnan lehet iratkozni a kurzusokra, ám a szervezők elsősorban Hargita megyére koncentrálnak. A HBC által lebonyolított képzéseket a Civitas Alapítvány székelyudvarhelyi irodájában szervezik meg.

Kommunikáció román nyelven

Pálfi Kinga, a HBC projektkoordinátora rámutatott, több mint tíz cég megkeresésével végeztek felmérést, hogy megtudják, melyek azok a képzések, amikre valóban szükség van.

Kiderült, hogy az egyik legfontosabb a román nyelv és kommunikáció, ugyanakkor a többi, korábban felsorolt képesítésre is jelentős igény van. Egyébként

a megszerezhető oklevelek részben akkreditáltak és részben nem, de a szervezők úgy látják, hogy elsősorban a tudás átadására van szükség.

Szakács-Paál István, a HBC igazgatója, Székelyudvarhely leendő polgármestere szerint a képzéssorozat egyértelműen kapcsolódik a HBC missziójához, ami nem más, mint a vállalkozók és a munkavállalók folyamatos képzése, „szinten tartása fejlődő világunkban”.

Szabó Attila, a Civitas Alapítvány szakértői tanácsadója kifejtette,

a legtöbb esetben jelenléti oktatást terveznek, ám lesznek online kurzusok is: személyre és csoportra szabottan igyekeznek megkeresni a megfelelő csatornát.

A jelentkezések már csütörtökön elkezdődtek – a Civitas Alapítványnál lehet érdeklődni –, ám a konkrét képzések csak jövő év januárban kezdődnek. A helyek száma korlátozott.

Please follow and like us:
Pin Share