Ora la care e bine să bei ceaiul de dimineață. Doar așa va avea efectul dorit și îți va da o stare de bine

Ora la care e bine să bei ceaiul de dimineață. Doar așa va avea efectul dorit și îți va da o stare de bine

Ceaiul de dimineață face parte din rutina multor persoane. Însă, nu toată lumea știe cum trebuie, de fapt, băută acesta, pentru a avea numeroase beneficii pentru organism.

La ce oră se bea ceaiul de dimineață

Felul în care alegi să-ți începi ziua poate influența întregul parcurs al acesteia. Ritualurile de dimineață au importanță deosebită, iar printre acestea se numără și consumul cafea și ceai. Însă, înainte de a savura o ceașcă de ceai, este bine să ții cont de câteva aspecte.

Potrivit specialiștilor în nutriție, cel mai bun moment pentru a consuma această băutură este între orele 9:00 și 11:00. Conform ritmului circadian, acest interval orar aduce numeroase beneficii pentru corp și minte.

Acest lucru se întâmplă deoarece organismul uman funcționează după un „ceas biologic” intern ce reglează procesele metabolice, hormonale și mentale, pe tot parcursul zilei. Iar energia zilnică depinde, în mare parte, de hormonul stresului, cortizol.

În mod natural, nivelurile de cortizol sunt mai ridicate între orele 6 și 8, pentru a ne menține activi și alerți. De aceea, dacă ceaiul sau cafeaua sunt băute dimineața devreme, poate interfera cu cortizolul, iar eficacitatea este redusă pe termen scurt.

Între orele 9 și 11, cortizolul începe să scadă treptat, corpul fiind mai receptiv la cofeină, dar și la alți compuși stimulanți din ceai. De aceea, reprezintă și momentul optim al zilei pentru a consuma băutura.

Tipuri de ceai pe care este bine să le consumi

În funcție de tip, ceaiul are efecte diferite asupra corpului uman. De pildă, ceaiul verde reprezintă o alegere potrivită pentru conținutul său moderat de cofeină și de antioxidanți. Ceaiul de mentă este, de asemenea, o băutură ușoară, fără cofeină, cu efect calmant asupra sistemului digestiv.

Pe de altă parte, ceaiul de mentă băut dimineața poate reduce stresul și stimula claritatea mentală și concentrare. Ceaiul verde, în schimb, are mai multă cofeină decât cel verde, dar mai puțin decât cafeaua.

Totodată, ceaiul negru poate să îmbunătățească circulația sângelui și sănătatea inimii. Iar flavonoidele din compoziția sa pot combate stresul oxidativ. Ceaiul de ghimbir este și el recomandat, având proprietăți antiinflamatorii, notează playtech.ro. 

Please follow and like us:
Pin Share