Animalul drăgălaș care a fost surprins în munții României. Imagini inedite au ajuns virale pe internet

Animalul drăgălaș care a fost surprins în munții României. Imagini inedite au ajuns virale pe internet

Un animal superb a fost surprins miercuri într-o pădure din Parcul Național Retezat. Camerele de filmat, amplasate în zonă, au imortalizat momente unice, care acum fac furori pe rețelele de socializare. Specia este una protejată și printre cele mai frumoase din fauna țării.

Ce animal deosebit a fost suprins într-o pădure din Parcul Național Retezat

Un cerb a fost filmat în Parcul Național Retezat. Reprezentanții locației au postat imaginile pe Facebook, iar în acestea animalul emitea sunete de adulmecare a femelelor. Asta pentru că este perioada de împerechere și își dorea să se facă auzit.

De asemenea, cerbul s-a scăldat câteva minute într-o baltă, gest care a stârnit simpatia celor care au vizualizat filmulețul. ”Ne facem frumoși pentru doamne”, au precizat, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Parcului Național Retezat.

În septembrie și în octombrie este, mai exact, perioada de împerechere a cerbilor, drept urmare dacă vei ajunge prin pădurile montane să nu te miri dacă vei auzi mai des răgetul puternic al masculilor, fiind în căutare de femele pentru reproducere.

”Toamna, în septembrie și octombrie, pădurile răsună de răgetul puternic al cerbului. Cervus elaphus devine acum stăpânul pădurii, iar competiția pentru atragerea femelelor este acerbă.

Doar cel mai puternic va avea onoarea de a deveni partenerul ales al ciutei.  Un exemplar superb de Cerb (Cervus elaphus) a fost surprins de către camerele de monitorizare faună amplasate în Parcul Național Retezat National Park de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat în această perioadă.

Vă invităm să ne urmăriți pentru a putea vedea această specie în perioada boncănitului (perioada de împerechere)”, au mai transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat are o faună bogată

Parcul Național Retezat este unul dintre parcurile naturale aflate sub administrația Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Aici, fauna este diversificată, iar speciile sunt protejate, în special cele care sunt pe cale de dispariție, în ultimii ani.

”Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”, au mai comunicat reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Please follow and like us:
Pin Share