Leköszönő gyergyószentmiklósi tanácsos: ez volt a leggyengébb ciklus

Leköszönő gyergyószentmiklósi tanácsos: ez volt a leggyengébb ciklus

Adók és illetékek kiszámítási módja, költségvetés-módosítás, Monturist-közgyűlés – általában ezek igencsak fajsúlyos témák, de most ezekkel kapcsolatban csak adminisztratív kérdéseket érintettek, így gyorsan, különösebb hozzászólások nélkül haladt végig a testület a napirendi pontokon.

A Monturist-témáról már amúgy is késő lett volna beszélni, a cég közgyűlésbe hívta a testület delegáltjait, ahol többek közt az ügyvezető új, 6300 lejes fizetését kellett volna megállapítani. Azonban

a közgyűlés már azelőtt lezajlott, mielőtt a tanácsülésre sor került volna és nem lehet tudni, kinek a fiókjában ült a meghívó, hogy csak most került a testület elé, de nagyon jellemző ez az elmúlt négy évre

– hangzott el.

A napirendi pontok megszavazását követően a polgármesterhez lett volna kérdése több képviselőnek is, de

Csergő Tibor nem vett részt mandátuma utolsó rendes ülésén sem.

Így a jelenlevő Nagy Zoltánnak, jelenlegi városmenedzsernek, és hamarosan hivatalba lépő polgármesternek tették fel ezeket.

Gondok a kifizetésekkel

Többek között az derült ki, hogy

kérdéses, hogy megtörténik-e a tél beállta előtt a felásott Gyilkos-tó út visszaaszfaltozása, ugyanis nincs rá pénz.

Nagy Zoltán elmondta, egyelőre még nincs mindenre rálátása az önkormányzat ügyeit illetően, de azt tudni lehet, hogy a város 3 millió lejjel tartozik a kivitelezőnek. A pénz az önkormányzat számláján van több mint egy hónapja,

de nincs egy olyan személy a gazdasági osztályon, aki az átutalást el tudná végezni.

Találtak valamilyen megoldást, így az eddigi tartozást jövő szerdáig rendezni tudják. Utána szeretne leülni a kivitelező cég illetékesével, hogy egy bizalmi kapcsolat jöjjön létre mert az eddigi viszony a város és a cég között nagyon megromlott.

Az út visszaaszfaltozására egyelőre nincs pénz

– kanyarodott vissza az eredeti kérdésre.

Az is elhangzott, hogy a ki nem fizetett számlák miatt

az egyik beruházás kivitelezője már 600 ezer lejes késedelmi kamatot is felszámolt, egy másik pedig újabb 200 ezret követelhet.

Az azonban jó hír, hogy tárgyalt Halász-Békény-Dózsa György utak felújítását végző céggel is reális esély van arra, hogy végre befejeződik ott a munka – jelezte a városmenedzser.

Egyébként az út ugyan még építési terület, de már újraindult azon a teherforgalom.

Az ülés végén Csergő Tibor távollétében len Emil alpolgármester köszönte meg a négy évi közös munkát a képviselőtársainak, és elköszönt Mayer Róbert és Vadász-Szatmári István is, akik az új ciklusban már nem lesznek tagjai a képviselő-testületnek.

Vadász-Szatmári azt kívánta a következő négy év városvezetésének, hogy eredményesebben dolgozzon, mint a most leköszönő.

Az utóbbi harminc év leggyengébb ciklusa volt ez”

– állapította meg.

Please follow and like us:
Pin Share