Nicușor Dan, noi precizări despre situația de la planșeul Unirii. „Discuția este pe autorizație”

Nicușor Dan, noi precizări despre situația de la planșeul Unirii. „Discuția este pe autorizație”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit, joi, despre situația planșeului Unirii și starea discuțiilor cu Primăria Sectorului 4 în legătură cu acest proiect de reabilitatare din centrul Bucureștiului.

Nu există protocol de predare-primire

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat, joi seară, că Primăria Sectorului 4 a preluat lucrările de reabilitare și reparații ale planșeuluii Unirii dar că nu a fost realizat protocolul de predare primire între Primăria Generală și Primăria Sectorului 4, ceea ce complică situația.

Fără autorizație, în lipsa tuturor avizelor

Nicușor Dan a reiterat faptul că Primăria Sector 4 a cerut eliberarea unei autorizații de urgență pentru începerea lucrărilor, dar că Primăria Generală vrea să elibereze o autorizație în regim normal, potrivit legii.

Această autorizație, a precizat primarul general, va fi eliberată numai atunci când toate avizelele necesare vor fi aduse, pentru ca să fie evitate întârzieri mari în șantier, lucru care s-a întâmplat și în trecut.

„Este în continuare la noi”

„Deocamdată, nici nu a plecat de la noi, adică, într-adevăr, acum doi ani, în 2022, a venit primarul Băluță la mine și a spus ‘constat că nu aveți bani în buget, acest planșeu trebuie consolidat’, am zis ‘da, trebuie consolidat’, ‘voi nu aveți bani în buget’, am zis ‘da, n-avem’, “dați-ni-l nouă, că găsim noi bani’. Și am zis foarte bine, am propus Consiliului General, Consiliul General a dat Planșeul către Primăria Sectorului 4, dar Consiliul General a zis că se va face un protocol, cum e logic în administrație, un protocol de predare-primire, care nu s-a făcut nici până în ziua de azi. Deci în continuare este la noi, la Primăria Generală. Dar când ei vor veni să-l ia, pentru că există hotărârea de Consiliu să îl dăm lor”, a declarat Nicușor Dan pentru B1TV.

„Discuția este pe autorizație”

Nicușor Dan a fost întrebat și cine va lucra în continuare la planșeul Unirii. „Și acum ei au găsit banii, adică s-a trecut în Anghel Saligny către Sectorul 4, foarte bine. Discuția este pe autorizație, pentru că ei vor o autorizație în regim de urgență și noi vrem să dăm autorizație în regim normal, pentru că așa spune legea și așa e normal. Adică sunt multe lucruri care sunt acolo întrepătrunse și nu poți să dai o autorizație fără avize, pentru că s-a mai întâmplat și s-a câștigat o lună, două pe autorizație și după aia s-au pierdut un an, 2 în șantier, pentru că nu s-au prevăzut toate lucrurile care trebuiau prevăzute.

Deci îi așteptăm să vină să le dăm autorizație în regim normal. A fost făcută o declarație publică, domnul Băluță, cã vrea sã ni-l dea înapoi, dar nu s-a materializat cu nimic. Dacă cumva vrea să ni-l dea, o să-l luăm înapoi, sigur”, a răspuns edilul.

Băluță: „Îi rămâne primarului general responsabilitatea”

Anterior, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că, după ce Nicușor Dan nu a dat undă verde începerii lucrărilor la planșeul Unirii, a inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere cu Primăria Generală, astfel că acest șantier se va întoarce în administrarea PMB

„Pentru că Primarul General refuză să ne lase să lucrăm, îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni, prin lipsa sa de acțiune”, a spus Băluță.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share