Ciprian Tătărușanu și-a ales favoritul pentru poarta naționalei României: ”El va fi pentru următorii 10 ani”

Ciprian Tătărușanu și-a ales favoritul pentru poarta naționalei României: ”El va fi pentru următorii 10 ani”

În urmă cu o lună, fostul internațional român a luat decizia de a se retrage din activitate, în ciuda faptului că la 38 de ani se simte încă foarte bine din punct de vedere fizic și ar fi putut continua.

Ciprian Tătărușanu îl vede pe Ștefan Târnovanu în poarta naționalei României

Făcând o analiză a actualilor portari români, Ciprian Tătărușanu l-a lăudat pe Ștefan Târnovanu și crede că acesta va fi titular în poarta naționalei României pentru următorii 10 de ani, chiar dacă mai sunt și alții care aspiră la această poziție.

”Târnovanu este un portar în plină dezvoltare, apără foarte bine, este un băiat echilibrat, a debutat la echipa națională și a făcut-o foarte bine. Cel mai probabil, el va fi portarul echipei naționale pentru următorii 10 ani.

Dar să nu uităm că, pe lângă el, mai sunt portari tineri foarte buni: Horațiu Moldovan, Mihai Popa, de la CFR Cluj, Sava. Avem o generație de portari foarte bună, toți sunt portari de valoare. M-am uitat la meciul CFR – FCSB 2-2, ambii portari – Popa și Târnovanu – au făcut jocuri bune.

Să vedem ce va decide selecționerul. Cred că domnul Mircea Lucescu este cel mai în măsură să spună care este cel mai bun portar în acest moment, vom vedea pe cine va miza dumnealui. Pentru mine, toți sunt portari foarte buni.

Cu Niță am fost coleg atâția ani, a făcut un turneu final extraordinar, la fel ca toată echipa. Este un jucător profesionist, se pregătește exemplar și, drept dovadă, a avut și evoluțiile pe care le-a avut. Vom vedea pe cine va miza domnul Mircea Lucescu”, a declarat Tătărușanu, pentru gsp.ro.

Tătărușanu se aștepta la victoria FCSB-ului la Salonic

Fostul portar a mărturisit faptul că nu a fost surprins de victoria obținută de FCSB pe terenul lui PAOK Salonic și a amintit faptul că mai tot timpul ”roș-albaștrii” au făcut meciuri bune în cupele europene.

”FCSB are o echipă foarte bună, lucru demonstrat și în ultimele meciuri, mai ales cu PAOK, unde, spre surprinderea mea, majoritatea nu îi dădeau nicio șansă, nu înțeleg de ce. Pentru mine, nu a fost o surpriză.

Ba chiar a fost ceva normal să învingă o echipă din Grecia, o echipă bună, dar eu cred că Steaua (n.r. – FCSB) este un nume mai mare în Europa decât PAOK, iar victoria a venit firesc. Steaua (n.r. – FCSB) a avut mereu performanțe bune în Europa și a făcut meciuri de calitate”, a spus Ciprian Tătărușanu.

Please follow and like us:
Pin Share