Fotbalistul cotat la 20 de milioane de euro, destăinuiri despre coșmarul trăit la Dinamo: „Mi-am făcut bagajele repede și am plecat”

Fotbalistul cotat la 20 de milioane de euro, destăinuiri despre coșmarul trăit la Dinamo: „Mi-am făcut bagajele repede și am plecat”

Aleix Garcia s-a transferat în acest an la Bayer Leverkusen, echipa care a câștigat Bundesliga în sezonul 2023/2024. În stagiunea precedentă, spaniloul a evoluat la Girona, revelația din La Liga.

Aleix Garcia a oferit detalii despre perioada petrecută în România, la Dinamo

Aleix Garcia, fosul fotbalist al lui Dinamo din vremea în care clubul fusese preluat de Pablo Cortacero, a oferit detalii despre coșmarul trăit în România.

„Am luat decizia de a merge în România cu gândul că voi continua să cresc, dar nu a fost așa. A fost doar o altă experiență, deși a fost negativă pe plan fotbalistic. Din fericire, am avut mulți jucători spanioli în echipă și măcar viața de zi cu zi a fost foarte bună.

Dar imediat ce am primit al doilea telefon de la Jose Luis Mendilibar (n.r. antrenorul lui Eibar de la acea vreme), care mă sunase și în vară, mi-am făcut bagajele repede și am plecat în iarnă. Slavă Domnului că el m-a salvat din acea situație.

Eram la cel mai scăzut nivel emoțional și de atunci mi-am schimbat mentalitatea, am lucrat cu psihologi, cu antrenori… Apoi m-am întors la Girona și acolo am început să ies din nou în evidență”, a declarat Aleix Garcia conform sport.es.

Aleix Garcia, văzut ca un star când evolua la Dinamo

Aleix Garcia a ajuns la Dinamo în octombrie 2020, însă jucătorul nu a stat mult la clubul din Ștefan cel Mare. În ianuarie 2021, mijlocașul părăsea rabăra „câinilor” după doar 8 meciuri jucate, din cauza problemelor financiare din perioada „Cortacero”.

Chiar dacă era văzut drept o vedetă în Superliga, prin prisma istoricului său la Manchester City, Aleix Garcia nu a avut timp pentru a-și arăta calitățile în România.

Aleix Garcia a ajuns în echipa națională a Spaniei

Cariera sa a luat-o pe o pantă ascendentă după despărțirea de Dinamo, mijlocașul reușind chiar să debuteze pentru prima reprezentativă a Spaniei în toamna anului trecut.

Garcia a fost introdus în teren în a doua repriză a meciului câștigat de iberici la Nicosia împotriva naționalei Ciprului, scor 3-1, pe 16 noiembrie 2023.

Please follow and like us:
Pin Share