PNL fără candidați pentru Camera Deputaților în Diaspora. Rareș Bogdan, arătat cu degetul

PNL fără candidați pentru Camera Deputaților în Diaspora. Rareș Bogdan, arătat cu degetul

Raluca Turcan, ministrul liberal al Culturii a anunțat că organizația PNL din afara granițelor nu va avea candidați pentru Camera Deputaților la alegerile din 1 decembrie, după ce Curtea de Apel a a admis joi apelul Biroului Electoral de circumscripție.

PNL fără candidați pentru Camera Deputaților în Diaspora

Instanța și-a motivat decizia prin faptul că nu există și femei pe listă. Potrivit ministrului, cel care trebuie să dea explicații pentru această situație este europarlamentarul Rareș Bogdan, în calitatea sa de președinte al organizației PNL Diaspora

„Nu sunt eu cea care trebuie să dea explicaţii pentru această situaţie gravă, pentru că este un lucru grav pentru PNL să nu aibă candidaţi pentru Camera Deputaţilor în diaspora.

Dar această situaţie gravă este o consecinţă a unei situaţii de fapt care există şi în PNL şi în toate celelalte formaţiuni politice, şi anume slaba reprezentare a femeilor pe scena politică.

De ce? Sunt convinsă că dacă întrebaţi domnii, vor găsi foarte multe motive şi primul pe care l-ar oferi ar fi probabil că trebuie să fie oameni competenţi care să aducă voturi.

Păi ca să ajungi să-ţi demonstrezi competenţa şi oamenii să aibă încredere în tine, trebuie să primeşti o şansă.

Şi, din, nefericire partidele politice oferă şanse foarte mici femeilor de a se manifesta şi de a se pune în slujba comunităţilor acolo unde îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Raluca Turcan, citată de G4Media.

În ciuda faptului că, potrivit minutei de ședință a Curții de Apel, decizia este definitivă, Rareș Bogdan a declarat pentru sursa citată că „avem cale extraordinară de atac și o vom folosi”.

Pe de altă parte, o sursă liberală a precizat că, dacă decizia instanței va rămâne definitivă, PNL va pierde nu doar eventualul loc de deputat de diaspora, ci ar putea pierde și la redistribuirea mandatelor.

Partidul DREPT a câștigat apelul

PNL nu a fost singurul partid cu liste de candidați în Diaspora respinse din cauza neasigurării egalității de șanse între bărbați și femei. În situații similare au fost și Forța Dreptei și partidul DREPT. Cea din urmă formațiune, sancționată pentru că avea prea multe femei pe listă, a câștigat în instanță validarea acesteia, a anunțat fostul europarlamentar Vlad Gheorghe.

„Am avut DREPTate! Încă o victorie cu legea-n mână – Partidul DREPT este singurul care a câștigat apelul în instanță privind validarea listei de candidaturi în diaspora la alegerile parlamentare din 1 decembrie. (…)

Oricâte piedici ne pun în cale, o să le doborâm pe toate pentru că avem dreptate şi merităm respect!”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Please follow and like us:
Pin Share