ANM, informare și cod galben de ploi abundente și vijelii. Zonele lovite de fenomenele extreme

ANM, informare și cod galben de ploi abundente și vijelii. Zonele lovite de fenomenele extreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineață, o informare și un cod galben de ploi abundente și vijelii. Zonele lovite de fenomenele extreme în următoarele ore.

Vremea se strică în România: informare meteorologică și cod galben de ploi abundente și vijelii de la ANM

După câteva zile mai liniștite, cu vreme frumoasă și temperaturi demne de sezonul de vară, vremea de toamnă își intră abrupt în drepturi. Se răcește, iar în scenă reintră ploile abundente și vijeliile.

Meteorologii ANM au emis, vineri, o informare și un cod galben de fenomene extreme. Prima avertizare intră în vigoare în cursul acestei seri, la ora 21.00, fiind valabilă până sâmbătă, 12 octombrie, la aceeași oră. Urmează ploi abundente și vijelii.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă (11/12 octombrie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp.

Vântul va avea intensificări foarte puternice în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40…50 km/h”, anunță meteorologii.

Tot de sâmbătă, dar de la ora 06.00 dimineața, până seara, se strică vremea în estul țării. ”Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h”, spun cei de la ANM.

Vremea se strică și în București. ANM anunță ploi abundente

Joi, 10 octombrie, în sudul țării a fost o zi de vară. S-au raportat maxime de peste 28 – 29 de grade în Câmpia Română. A fost foarte cald și în Capitală, unde mercurul din termometre a arătat 28 de grade.

Foarte cald va fi și vineri în București: 27 – 28 de grade. Apoi, de sâmbătă vremea schimbă foaia. Prognoza specială a ANM anunță doar 18 – 19 grade și precipitații însemnate.

”Cerul va fi noros și vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Îndeosebi prin acumulare, până la sfârșitul intervalului, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și posibil 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, iar maxima zilei de sâmbătă (12 octombrie), în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 18…19 grade”, anunță ANM.

Please follow and like us:
Pin Share