Un cunoscut miliardar a murit la 86 de ani. Ducea o viață modestă, dona mulți bani și conducea o mașină ieftină

Un cunoscut miliardar a murit la 86 de ani. Ducea o viață modestă, dona mulți bani și conducea o mașină ieftină

A murit un cunoscut miliardar, la vârsta de 86 de ani. Era cunoscut pentru stilul său de viață modest. Omul de afaceri dona sume uriașe și conducea o mașină ieftină.

Un cunoscut miliardar a murit la 86 de ani. Era cunoscut pentru viața modestă pe care o ducea

Ratan Tata, considerat unul dintre cei mai bizari miliardari din lume, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Omul de afaceri era cunoscut pentru că trăia o viață foarte modestă.

Miercuri, miliardarul era internat la un spital din orașul indian Mumbai, la secția de Terapie Intensivă. Decesul afaceristului a fost anunțat de Tata Group, conglomeratul de firme condus de Ratan Tata.

“Ne luăm rămas bun de la domnul Ratan Naval Tata cu un sentiment profund de pierdere… Un lider cu adevărat ieșit din comun, ale cărui contribuții incomensurabile au modelat nu doar Grupul Tata, ci și structura națiunii noastre”, au transmis reprezentanții grupului prin intermediul unui comunicat, informează Reuters.

Narendra Modi, premierul Indiei, a postat pe platforma X după decesul miliardarului, despre care a spus că era “un lider de afaceri vizionar, un suflet plin de compasiune și o ființă extraordinară”, potrivit presei internaționale.

Acesta și-a propus să fabrice un autoturism cu un preț accesibil pentru o categorie mai mare de populație. Astfel, a contribuit cu schițe la fabricarea mașinii Nano.

Prețul de vânzare al mașinii a fost, timp de zece ani, de numai 100.000 de rupii, adică aproximativ 1.200 de dolari.

Ratan Tata avea licența în Arhitectură după ce a urmat studiile în SUA. Acesta a început să lucreze la grupul de business pe care l-a fondat străbunicul său și pe care a continuat să-l dezvolte.

Miliardarul Ratan Tata a murit. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik

Ce avere avea miliardarul

Tata Group are peste un milion de angajați. Anul acesta, a înregistrat venituri în valoare de 165 de miliarde de dolari.

În anul 1996, a fondat firma de telecomunicații Tata Teleservices. De asemenea, în 2004, a făcut publică firma de IT Tata Consultancy Services, care reprezenta sursa de venituri a grupului.

Deși conducea un conglomerat de firme și avea sute de miliarde de dolari în cont, omul de afaceri ducea o viață destul de modestă.

Miliardarul conducea o mașină ieftină, la care era văzut de cele mai multe ori. Anul trecut, averea sa era estimată la 291 miliarde de dolari. Nu a fost căsătorit niciodată.

Ratan Tata a rămas cunoscut și pentru actele sale filantropice. A donat sume mari de bani, și anume peste 1,2 miliarde de dolari pentru investiții în sănătate, dezvoltare rurală, educație și bunăstare socială.

Please follow and like us:
Pin Share