Șeful companiei Nordis a vândut un ceas cu 195.000 de euro, dar are conturile goale. Câți bani păstrează Vladimir Ciorbă în numerar

Șeful companiei Nordis a vândut un ceas cu 195.000 de euro, dar are conturile goale. Câți bani păstrează Vladimir Ciorbă în numerar

Vladimir Ciorbă, șeful companiei Nordis Management, vizată de o investigație Recorder, s-a despărțit de unul dintre cele mai scumpe accesorii pe care le deține. Este vorba de un ceas pe care afaceristul a primit o sumă record.

Șeful companiei Nordis a investit banii în ceasuri și bijuterii

Informația apare în declarația de avere a deputatei Laura Vicol, cea care a demisionat de la șefia comisiei juridice din parlament, după investigația care viza compania soțului ei, Vladimir Ciorbă. Printre altele, Vicol a fost acuzată că a blocat în comisie un proiect de lege care reglementa tranzacțiile imobiliare. PSD a respins acuzația, despre care a spus că este o încercare de manipulare din cauza colegilor de la PNL.

Din document nu reiese marca ceasului vândut de șeful companiei Nordis, ci doar suma cu care acesta a fost înstrăinat: 975.000 de lei. Asta înseamnă aproximativ 195.000 de euro, valoarea unei vile în Ilfov sau al unui apartament spațios în centrul Capitalei.

În ciuda valorii exorbitante de piață a obiectului vândut, colecția de bijuterii și ceasuri a familiei Ciorbă a rămas extrem de ridicată. Mai precis, bunurile de valoare deținute de cei doi soți este de 852.000 de euro, adică 4,26 milioane lei.

De altfel, apetența pentru lux a deputatei PSD a putut fi observată și din ieșirile publice ale acesteia. În 2021, Laura Vicol s-a afișat în parlament cu un ceas exclusivist Richard Mille, în valoare de 180.000 de dolari. Laura Vicol este de profesie avocat și a apărat, în trecut, o serie de personaje controversate din lumea interlopă a Capitalei. De asemenea, ea a avut-o clientă pe Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, și are o relație de prietenie cu Ioana Băsescu sau Elena Udrea.

Paradoxul Vladimir Ciorbă: nu are case, mașini și nici sume mari în conturi

Cu toate că Vladimir Ciorbă este șeful companiei Nordis, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari pe sectorul premium, acesta nu deține, în acte, nici un imobil. Din declarația de avere a soției sale, rezultă că familia Vicol-Ciorbă are în posesie un apartament de 56 mp în Constanța (pe numele Laurei Vicol) și unul de 44 mp în București (pe numele lui Luca Vicol). Deputata mai are, tot pe numele ei, două terenuri: unul de 3.000 mp la Pârâul Rece (jud Brașov) și altul de 11.133 mp la Domnești (alte categorii de terenuri extravilane).

În 2023, Laura Vicol a câștigat, în medie, 11.803 lei, din indemnizația de parlamentar, în timp ce Vladimir Ciorbă a avut salarii cumulate de 20.308 lei. Cei mai mulți bani au venit, însă, din dividende: 877.596 de lei, în ultimele 12 luni.

Un alt paradox al șefului companiei Nordis este că acesta nu-și ține banii în conturi. El și soția lui dețin un singur depozit bancar, cu 92.460 dolari. Cei doi mai 11 conturi curente (inclusiv card), cu sume care nu depășesc 60.000 de lei. Majoritatea acestora sunt aproape goale: de exemplu, două conturi în euro – unul cu valoare zero și altul cu 500 de euro.

Sume ceva mai mari sunt păstrate de Vladimir Ciorbă și soția lui în numerar: 34.000 de euro și 55.000 de lei. De asemenea, cei doi au mai acordat împrumuturi acordate în nume personal: 150.000 de euro și 1.124.000 de lei.

În ultimul an, șeful companiei Nordis a vândut și părți sociale ale uneia din companiile sale, însă suma pe care a primit-o nu a fost făcută publică.

Please follow and like us:
Pin Share