Tavi Popescu, decar și la echipa națională. Ce număr și-a ales Louis Munteanu pentru Muntenegru U21 – România U21

Tavi Popescu, decar și la echipa națională. Ce număr și-a ales Louis Munteanu pentru Muntenegru U21 – România U21

Naționala de fotbal sub 21 de ani a României are în față două meciuri cruciale pentru calificarea la Campionatul European din 2025. Tricolorii pregătiți de Daniel Pancu vor juca cu Muntenegru (11 octombrie) și Elveția (15 octombrie).

Tavi Popescu, decar și la echipa națională. Ce număr și-a ales Louis Munteanu pentru Muntenegru U21 – România U21

România U21 va avea vineri primul test în încercarea de a obține o calificare la Campionatul European de anul viitor, iar tricolorii lui Pancu vor juca contra selecționatei din Muntenegru, aflată pe locul 5 în grupă.

Pentru aceste două dueluri, Pancu a surprins prin convocarea lui Mihnea Rădulescu de la Petrolul, însă nume precum Grameni, Octavian Popescu sau Louis Munteanu nu lipsesc nici ele de pe lista selecționerului.

Pentru duelul de vineri, Federația Română de Fotbal a anunțat deja ce numere vor purta pe tricouri jucătorii, iar fotbalistul care a fost decisiv în victoria FCSB-ului cu Gloria Buzău a primit numărul 10. Louis Munteanu, vârful de clasă al CFR-ului, va purta tricoul cu numărul 9.

Mihnea Rădulescu, surpriza lui Daniel Pancu, va purta numărul 20 pe spate, iar Ianis Stoica va avea numărul 7 pe tricou. În meciul tur, care a avut loc pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, România s-a impus cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Louis Munteanu.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Muntenegru și Elveția, decisive pentru calificarea la EURO 2025 U21

PORTARI: Răzvan Sava (Udinese / Italia), Robert Popa (UTA Arad), Alexandru Roșca (Dinamo);

FUNDAȘI: David Maftei (Oțelul Galați), Alexandru Pantea (FCSB), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Ümit Akdağ (Toulouse FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Cristian Licsandru (Dinamo), Costin Amzăr (Al Nasr / Emiratele Arabe Unite), Andrei Borza (FC Rapid);

MIJLOCAȘI: Cătălin Vulturar (FC Rapid 1923), Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia), Marius Corbu (APOEL Nicosia / Cipru), Robert Silaghi (Universitatea Cluj), Constantin Grameni (FC Rapid), Cătălin Cîrjan (Dinamo), Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52), Octavian Popescu (FCSB), Rareș Ilie (OGC Nice / Franța), Cristian Mihai (UTA Arad), Ianis Stoica (FC Hermannstadt);

ATACANȚI: Louis Munteanu (CFR Cluj), Vladislav Blănuță (Universitatea Cluj).

Cum se poate califica România U21 la EURO 2025

Înaintea ultimelor două meciuri din grupa preliminară, România U21 se află pe locul 3, cu 16 puncte, la egalitate cu Finlanda, situată pe 2, cu golaveraj mai bun, și la un punct în urma liderului Elveția.

La Campionatul European 2025 U21 din Slovacia se califică direct câștigătoarele grupelor din preliminarii, și cele mai bune trei echipe clasate pe locul secund în cele 9 grupe de calificare.

Celelalte șase formații de pe locul secund vor disputa în luna noiembrie un baraj în dublă manșă pentru a se decide ultimele trei calificate la EURO 2025.

Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj este programată pe 17 octombrie. La EURO 2025 participă 16 echipe.

Pe 11 octombrie, când România întâlnește Muntenegru, la Nikšić, se dispută și partida Elveția – Finlanda. În ultima rundă sunt programate jocurile România – Elveția, Albania – Armenia, Finlanda – Muntenegru.

Clasamentul din grupa României

1. Elveția 17 p (+11)
2. Finlanda 16 p (+12)
3. România 16 p (+7)
4. Albania 13 p (-6)
5. Muntenegru 7 p (-6)
6. Armenia 2 p (-18)

Please follow and like us:
Pin Share