Cele două metode care ajută să scazi tensiunea arterială. Sfaturile unui medic care a suferit un AVC

Cele două metode care ajută să scazi tensiunea arterială. Sfaturile unui medic care a suferit un AVC

Un medic a vorbit despre cele două metode pe care le pune în aplicare pentru a-și scădea tensiunea arterială. Acesta a suferit un AVC cu mai mulți ani în urmă, dar urmează un stil de viață sănătos.

Un medic a dezvăluit cele două metode care l-au ajutat să-și scadă hipertensiunea arterială

După ce a suferit un accident vascular cerebral la numai 53 de ani, un epidemiolog și specialist în nutriție a făcut recomandări care pot contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Tim Spector a început să vadă dublu în 2012, atunci când urma să coboare un munte la schi. Deși a coborât în siguranță, medicul a descoperit, ulterior, că suferise un mini-AVC.

În Marea Britanie, de unde este medicul, vârsta medie la care oamenii suferă un AVC este de 74 de ani, după cum arată un studiu publicat în jurnalul Stroke, în 2021.

După accidentul vascular cerebral, Tim Spector a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială. Acesta este, însă, un lucru care se întâmplă după un AVC, potrivit Asociației Americane a Inimii.

Medicul a dezvăluit, pentru Business Insider, cele două lucruri pe care le face pentru a-și scădea tensiunea în urma accidentului vascular cerebral suferit în 2012. Este vorba despre înlocuirea sării și schimbarea dietei.

În general, pacienții care suferă de hipertensiune arterială sunt îndemnați de medici să reducă sarea. Aceasta crește cantitatea de apă reținută de organism, care duce la creșterea presiunii în vasele de sânge.

Tim Spector a spus, însă, că mâncarea care nu conținea sare era “fără gust”. Acesta nu a sesizat un impact asupra tensiunii arteriale. A consumat, însă, mai mult potasiu, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru reducerea hipertensiunii arteriale.

Astfel, este recomandat consumul unei variante de sare făcută din potasiu. Nivelurile de sodiu și potasiu din organism se afectează reciproc.

Cu cât consumi mai mult potasiu, cu atât se pierde mai mult sodiu, eliminat prin urină. Totodată, potasiul contribuie la relaxarea pereților vaselor de sânge și ușurează presiunea din interior.

Medicul a consumat, așadar, o alternativă din potasiu la sare, lucru care l-a ajutat să mențină o tensiune arterială normală.

Ce schimbări a făcut medicul în dietă

Tim Spector consuma o cantitate minimă de alimente ultraprocesate, lucru recomandat în cazul pacienților care au suferit un AVC. Pentru a avea o dietă și mai sănătoasă, a adăugat în aceasta fructe și legume.

Deși cercetătorii încă nu sunt siguri de alimentele cele mai bune pentru a scădea tensiunea arterială, British Heart Foundation recomandă acele fructe și legume care sunt bogate în nitrați, precum spanacul, kale, sfecla roșie, căpșunile și bananele.

AHA recomandă urmarea dietei DASH, adică Abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii. Aceasta reduce riscul de accident vascular cerebral și presupune consumul, de fructe, legume și lactate cu un conținut redus de grăsimi, precum și cereale integrale, carne de pasăre, pește și nuci.

Please follow and like us:
Pin Share