„Inima mea funcționa numai 40%! Mă sufocam”. Marcel Răducanu a fost la un pas de o tragedie: „Mi le-a dat Dumnezeu pe toate”

„Inima mea funcționa numai 40%! Mă sufocam”. Marcel Răducanu a fost la un pas de o tragedie: „Mi le-a dat Dumnezeu pe toate”

Marcel Răducanu este unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti pe care i-a avut România. A făcut carieră la Steaua, iar în 1981 a plecat în Germania, acolo unde a semnat cu Borussia Dortmund.

„Inima mea funcționa numai 40%! Mă sufocam”. Marcel Răducanu a fost la un pas de o tragedie

Stabilit de zeci de ani în Germania, fostul internaţional a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că a fost la un pas de tragedie în urmă cu câteva zile. Inima i-a funcţionat doar la o capacitate de 40%, dar intervenţia rapidă a medicilor l-au salvat. Răducanu a vorbit despre multiplele probleme de sănătate cu care se confruntă:

Am avut probleme cu inimia. M-au băgat în spital. Inima funcţiona numai a 40%. M-au băgat, aveam insuficienţă cardiacă. Mă sufocam şi nu ştiam ce am. 

Am fost la doctor la consult şi m-au băgat direct. Mi-au făcut ecografie, mi-au băgat camera aia, s-au uitat ce e la inimă. Aveam palpitaţii, nu eram bine. Şi mi-au făcut electroşocul, ca să îşi revină. 

Acum bate normal, dar trebuie să intru din nou în spital în noiembrie, să fac o investigaţie. O să fie foarte importantă pentru mai încolo, să nu mai am probleme toată viaţa, până mor. 

“Mi le dă Dumnezeu pe toate”

De ani de zile trebuie să fac controale periodice. Din 2006, de când mi-au pus două stenturi. În 2020 mi-au pus trei bypass-uri. Deci, eu le am cam pe toate. Mi le dă Dumnezeu pe toate: «Ia-le tu pe toate!»

Am artroză la genunchi, la umăr. Acum m-a luat spatele. Am fost ieri la doctor, mi-a făcut infiltraţii. Săracul, se zbate şi el să mă pună pe picioare. E greu. Se face ceva bine, mă ia altceva.

“Nu mi-e frică de nimic acum, am făcut 10 operaţii”

Noroc că sunt doctori buni aici. Sunt doi doctori din Cluj, super ok şi au grijă de mine. Merg la spitalul central din Dortmund şi au grijă de mine. Mai e şi fosta mea cumnată, lucrează la cardiologie. 

Sunt pe mâini bune, nu trebuie să îmi fac griji. Nu mi-e frică de nimic acum, am făcut 10 operaţii. Mai mult de atât nu ştiu ce poate să se întâmple. Nu ştiu ce am făcut greşit în viaţa mea să se întâmple atât de multe”, a spus Marcel Răducanu la FANATIK SUPERLIGA.

„Inima mea funcționa numai 40%! Mă sufocam”. Marcel Răducanu a fost la un pas de o tragedie

Please follow and like us:
Pin Share